Kijkcijfers: The Voice verpulvert concurrentie op de vrijdagavond

26 September 2015 07:56 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

The Voice of Holland is weer terug van weggeweest. De eerste editie van de Blind Auditions werd gezien door een overtuigende 2.49 miljoen kijkers.

Daarmee liet de show concurrenten als Flikken Maastricht, toch goed voor een uitstekende 1.64 miljoen kijkers, mijlenver achter zich. Het hardst werd SBS getroffen. De zender begon bewust weken eerder met K3 Zoekt K3 om een vast publiek op te bouwen, maar die strategie blijkt mislukt. De talentenjacht verloor ongeveer de helft van haar fans en eindigde met 450.000 kijkers op de 24e plek van de kijkcijfer top 25. 

Sander Dekker bij DWDD

Voordat The Voice losbarstte was er al vuurwerk in de vooravond op NPO 1. DWDD, goed voor 1.3 miljoen kijkers, had staatssecretaris Sander Dekker uitgenodigd voor haar eerste media-uitzending. Dekker heeft al jaren de mond vol van hervormingen en bezuinigingen, maar al snel bleek dat hij zelf amper televisie kijkt en eigenlijk alleen thuis blijft voor wielrennen. Geen goede beurt, zo vond Twitter.

The Voice of Anouk

Zoals gezegd was The Voice of Holland goed voor 2.49 miljoen kijkers. De verwachtingen waren hooggespannen, met name vanwege de nieuwe coaches Anouk en Sanne "Miss Montreal" Hans. Die laatste was net zo enthousiast als haar collega's, maar Anouk was een ander verhaal. De nuchtere Haagse liet zich niet meetrekken in de hysterie en was streng voor de auditanten. Ze draaide maar heel sporadisch.

Daarmee deed ze sommige Twitteraars denken aan een zeker Idols jurylid.

Maar niet iedereen zit te wachten op de Haagse rockdiva.

Meer over