Kijkcijfers: Tussen Kunst & Kitsch blijft een topper

Tussen Kunst & Kitsch mag dan wel oud zijn, versleten is het programma nog lang niet. 1,9 miljoen mensen keken naar antiek en Nelleke van der Krogt.

Tussen Kunst & Kitsch is lekker slow-tv tussen al het drukke gedoe op de andere zenders. Fijn om bijvoorbeeld saaie huishoudelijke taken gezelliger te maken.

En om te zien hoe sommige inbrengers van meuk hopen dat hun spullen veel waard zijn.

Hanny Veerkamp

Het best bekeken programma van de avond was natuurlijk het Journaal, GTST was derde met 1,8 miljoen. de detectiveserie Midsomer Murders, op Ned. 1 deed het goed met 1,2 miljoen. In Jouw Vrouw Mijn Vrouw Vips (959.000) ruilde catwalklerares Mariana Verkerk met volksvrouw Hanny Veerkamp. En het klikte niet erg tussen Hanny en haar nieuwe Amerikaanse echtgenoot.

Op de Amsterdamse woonboot waar Mariana logeerde ging het er een stuk gemoedelijker aan toe. Waar de 15-jarige zoon van Mariana inNew York dag en nacht werd afgebeuld om goede cijfers te halen, had de 44-jarige werkloze, inwonende zoon van Hanny een luizenleven. En Marina had ook nog iets gemeen met Hanny.

Peter van der Vorst

Peter van der Vorst Ziet Sterren doet het niet zo goed dit seizoen, het lukt Peter gek genoeg maar niet om boven de miljoen kijkers uit te komen op RTL 4. Hij ging deze aflevering op bezoek bij dj Avicii, soap-acteur Everon Jackson Hooi en zangeres Jaqueline Govaert. En vooral 'Bing' deed het goed bij de 883.000 kijkers.

Voetbal en Utopia

Het meest besproken programma was de halve finale van de KNVB-Beker op Veronica tussen PEC en NEC. PEC won met 2-1. Utopia deed het voor SBS 6 alweer goed met 928.000 kijkers. Eén van die kijkers heeft een prangende vraag:

Reageren