Kijkcijfers van zondag 6 juni 2021

De TV van gisteren: Voetbal en Formule 1 scoren goed

7 juni 2021 08:25 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© AFP

Op de eerste zondag van juni kwam je als televisiekijker ogen en oren tekort om alle sport te volgen. Vooral de Formule 1 en het Nederlands elftal scoorden goed.

Het Nederlands Elftal onder leiding van Frank de Boer speelde de traditionele uitzwaaiwedstrijd voor een groot toernooi. Aankomende vrijdag begint namelijk het EK voetbal en in Enschede was Georgië de laatste test. Die doorstonden de mannen goed dankzij een 3-0 overwinning, waarbij de eerste interlandgoals van Wout Weghorst en Ryan Gravenberch uit het oog sprongen. 1.608.000 liefhebbers keken naar de laatste oefeninterland voordat zondag 13 juni in Amsterdam Oranje aan het EK begint met het eerste groepsduel met Oekraïne.

Max Verstappen

In de middag werd de GP van Azerbeidzjan goed bekeken op Ziggo Sport. Max Verstappen leek ook onbedreigd op de zege af te stevenen en zo zijn tweede overwinning op rij te boeken dit seizoen, maar een klapband zorgde ervoor dat de Nederlander met nul punten het weekend afsloot. Gelukkig voor Max reed concurrent Lewis Hamilton na de herstart zijn auto rechtdoor. Bij de 1.241.000 kijkers zal dat een hoop gejuich hebben opgeleverd.

Tussen Kunst & Kitsch 

Tussen Kunst en Kitsch keerde ook weer terug op televisie voor een nieuw seizoen, maar door de 1.234.000 kijkers viel het kunstprogramma net buiten het podium. Dat geldt ook voor Caroline Tensen en haar Eén tegen 50 (1.121.000 kijkers).

Muziek 

De tweede aflevering van Klassiekers met Kleinsma leverde iets kijkcijfers in ten opzichte van de seizoensopening. Naar Brigitte Kaandorp keken 851.000 belangstellenden. Bij Paul de Leeuw waren dat er zondagavond 704.000. Het NPO-muziekprogramma versloeg wel SBS6-concurrent Onmogelijke duetten. Daar stemden 666.000 liefhebbers op af. Het best bekeken muziekprogramma van de zondag was André Rieu op het Vrijthof, waar 849.000 mensen naar keken.

Meer over