Kijkcijfers dinsdag 7 december 2021

De TV van gisteren: Matige start De Reis Van Je Genen

8 december 2021 08:09 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© Nick van Ormondt

Op RTL4 ging dinsdagavond De Reis Van Je Genen met Caroline Tensen van start. Het programma, dat best een beetje op DNA Onbekend lijkt, startte matig.

De Reis Van Je Genen trok dinsdagavond 699.000 kijkers naar RTL4. Caroline Tensen valt daarmee buiten de top tien van Stichting KijkOnderzoek. Het verschil tussen DNA Onbekend en De Reis Van Je Genen is volgens Tensen simpel. “In DNA Onbekend hadden de deelnemers al een vermoeden wie de persoon was met wie ze mogelijk een familieband hadden. Nu hebben de mensen geen idee waar ze moeten zoeken”, aldus de 57-jarige presentatrice.

Podium

Het podium van de dinsdag was voor twee journaals en Amalia 18 jaar op NPO1. In de special gaf Dionne Stax een inkijkje in het leven van onze toekomstige koningin. De manier waarop dat gebeurde kon niet altijd op hosanna rekenen bij de 1.523.000 kijkers.

Ajax

Ook was het dinsdag weer de beurt aan Ajax in de Champions League. De Amsterdammers waren al geplaatst voor de volgende ronde, maar dat weerhield de formatie van trainer Erik ten Hag er niet van om met 4-2 van Sporting Lissabon te winnen. Dankzij de zege pakte Ajax een bijzonder record, want nog niet eerder won een Nederlandse club alle zes de poulewedstrijden in het kampioenenbal. 1.452.000 liefhebbers stemden af op RTL7.

Meer over