Kijkcijfers zondag 5 december 2021

De TV van gisteren: Prima start nieuw seizoen Maestro

6 december 2021 08:37 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© Michel Schnater

Zondagavond ging het nieuwe seizoen van Maestro van start. De strijd om de gouden baton beleefde een prima begin.

Het AVROTROS-programma Maestro keerde zondagavond terug op de buis voor het vijfde seizoen. Onder anderen Simone Kleinsma, Bram Krikke, Plien van Bennekom en Eva Cleven maakten hun opwachting in het amusementsprogramma. 1.333.000 kijkers stemden af op Maestro.

Formule 1

Tegelijkertijd keken 1.666.000 kijkers naar Ziggo Sport voor de voorlaatste Grand Prix van het seizoen in de Formule 1. In Saoudi-Arabië was het een gekkenhuis met drie herstarts en als klap op de vuurpijl vloog Lewis Hamilton ook nog eens achterop bij Max Verstappen toen die van het gas af ging om hem zijn illegaal gewonnen plek terug te geven. Later kreeg Verstappen ook nog tien seconden straf van de FIA. Daar kon de Nederlander maar moeilijk mee leven.

Sinterklaas

Zondagavond was ook de eerste aflevering van Linda’s Wintermaand te zien op SBS6. Naar het interviewprogramma van Linda de Mol, waarin André van Duin en Nikkie de Jager de gasten waren, keken 811.000 belangstellende. Sint & De Leeuw op NPO1 moest het op Pakjesavond met 954.000 kijkers doen. Daarmee stonden presentator Paul de Leeuw en de goedheiligman nog net in de top tien van Stichting KijkOnderzoek.

Meer over