Kijkcijfers dinsdag 14 maart 2023

De TV van gisteren: Verkiezingsdebat goed bekeken, Ontvoerd niet

15 maart 2023 08:46 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© Simpel Media
Nederland Kiest: Het Debat was dinsdag veruit het best bekeken programma op de Nederlandse televisie. Het debat over de Provinciale Statenverkiezingen trok 1,3 miljoen kijkers. Een nieuwe aflevering van Ontvoerd deed het een stuk minder. 
Vandaag gaat Nederland weer eens naar de stembus en de avond ervoor organiseert de NOS dan tradititiegetrouw een verkiezingsdebat. Ondanks dat de opkomst voor de Provinciale Staten meestal laag is, werd het debat, geleid door Simone Weimans en Rob Trip, prima bekeken. 

Ontvoerd is terug

John van den Heuvel was terug met een nieuw seizoen van Ontvoerd waarin hij Ivan ging helpen. Hij was ooit getrouwd met een vrouw uit Zweden maar zij vertrok plots terug naar haar geboorteland met hun driejarig dochtertje Norah. John en Ivan zochten Norah en haar moeder op. Het werd al met al weer een emotionele aflevering die goed was voor een vrij magere 653.000 kijkers. Ontvoerd trok ooit 1,5 miljoen kijkers. 

StemZeweg

In Nederland kennen we Down the Road, maar de Vlaamse versie is het origineel. Daarin gaat Dieter Coppens op reis met tieners met het syndroom van Down. Dat programma maakte dinsdag haar debuut op NPO3 en trok 435.000 kijkers. Het Champions League-voetbal tussen Manchester City en Leipzig op RTL 7 was goed voor 465.000 kijkers. Vandaag Inside, scoorde na het record van gisteren, 950.000 kijkers. Arjen Lubach en zijn Avondshow deden het iets beter met ruim 1 miljoen kijkers. Daarin achterhaalde Arjen wie Zeweg is uit de populaire kreet #stemzeweg.

Meer over