Kijkcijfers: Vierdaagse wint nipt van Slimste Mens

25 juli 2015 07:53 | kijkcijfers | Door Televizier

© Rogier Veldman - NCRV

De laatste aflevering van Het Gevoel van de Vierdaagse is met 1.18 miljoen kijkers het bestbekeken amusementsprogramma van de vrijdagavond.

Maar Fons de Poel en zijn wandelaars werden wel op de hielen gezeten door Maarten van Rossem en Philip Freriks. Kennisquiz De Slimste Mens blijft sterk scoren met 1.15 miljoen kijkers. Donderdagavond viel Suzanne Bosman af, de nieuwslezeres deed het de eerste drie afleveringen bijzonder goed en werd zelfs al getipt als mogelijke winnaar. Gelukkig vonden de kijkers al snel een nieuwe favoriet: de nukkige fotojournalist Hans Aarsman die stiekem eigenlijk gewoon naar huis wilt.

Ranking The Stars doordeweeks geen hit

In het kader van de week van de humor op NPO 3 werd het nieuwe seizoen van Ranking The Stars de hele week uitgezonden. Helaas heeft lang niet iedereen dat door, waar op zondagavond ruim 500.000 kijkers klaar zitten voor het lijstjesprogramma, waren dat er gister 249.000. Wie het gemist heeft, geen paniek: de afleveringen van woensdag, donderdag en vrijdag worden de komende drie weken op zondag herhaald. Spoiler alert: nieuwkomer Maxim Hartman viel op Twitter in de smaak.

Al zat lang niet iedereen op de professionele stoorzender te wachten.

Shownieuws "scoort" Rafael van der Vaart

Op de late avond deed Shownieuws wederom goede zaken, een ruime 1.3 miljoen kijkers zagen de aflevering. Maar niet iedereen was tevreden, de promo's hadden namelijk "exclusieve beelden" beloofd van voetballer Rafael van der Vaart. En na heel veel reclame kwamen die er ook, maar niet helemaal zoals je zou verwachten.

Toch is er ook goed nieuws te melden: de roddelrubriek krijgt een van haar oudgedienden terug. Viktor Brand is na een paar jaar afwezigheid op de vrijdagen weer aan de desk te verwachten. Dat viel aardig in de smaak.

Meer over