Kijkcijfers dinsdag 17 mei 2022

De TV van gisteren: Terugkeer Voor Hetzelfde Geld nog geen hit

18 mei 2022 08:57 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© RTL
Natasja Froger was dinsdag terug met een nieuw seizoen van Voor Hetzelfde Geld, maar de kijkcijfers van dat programma konden nog niet tippen aan die van voorganger Married at First Sight.

Waar het trouwprogramma regelmatig tegen de 1 miljoen kijkers aan zich wist te binden trok Voor Hetzelfde Geld 641.000 geïnteresseerden. In de eerste aflevering zochten Amsterdammers Remco en Lean een huis. Uiteindelijk besloten ze een bod te doen op een mooi huis in Vreeland maar bleken ze zich na de uitzending toch bedacht te hebben. 

Het woord 'leuk' viel sowieso vaak in deze uitzending.

De Rijdende Rechter

Welke programma's wel boven de magische grens van de 1 miljoen kijkers wisten te komen? Behalve het Journaal van 8 uur waren dat natuurlijk ons Vlaamse vrienden met Dwars Door de Lage Landen (1.083.000 kijkers) en De Rijdende Rechter met 1.044.000 kijkers. En in dat laatste programma had Mr. Reid bijna zelf een zaak aan z'n broek. 

Slecht scorend

In de onderste regionen van de kijkcijfer-hitparade ziet het er steeds somberder uit voor twee talkshows. Khalid en Sophie en HLF8 zijn inmiddels noodlijdende programma's geworden. Het duo op NPO 1 trok een armzalige 355.000 kijkers en ook de aanwezigheid van Hélene Hendriks kan HLF8 niet redden. De SBS-talkshow moest het doen met 265.000. Dit is zo'n beetje de algemene reactie van kijkers als deze programma's beginnen. 

Meer over