Kijkcijfers dinsdag 16 augustus 2022

De TV van gisteren: Nieuw seizoen We Zijn er Bijna begint met 1 miljoen kijkers

17 augustus 2022 09:35 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© MAX
We Zijn er Bijna is terug en het caravanprogramma scoorde meteen weer goed. Ruim 1 miljoen mensen zagen Martine van Os en een groep Nederlandse ouderen hun reis door Spanje beginnen.

We zijn er bijna is altijd goed voor hoge kijkcijfers en deze aflevering was geen uitzondering. 24 gepensioneerde echtparen die 3000 kilometer afleggen met hun geliefde sleurhut. Volgens veel kijkers is er geen betere ontspanning dan dat.  

Spannende finale in De Slimste Mens

Nog beter dan B&B Vol Liefde scoorden De Slimste Mens waarin Erik van Muiswinkel zijn debuut maakte (1,2 miljoen kijkers) en de voetbalwedstrijd waarin PSV het tegen Glasgow Rangers opnam. De Eindhovenaren speelden met 2-2 gelijk en kunnen in de return een ticket voor de Champions League afdwingen. RTL 7 trok 1,1 miljoen kijkers met de wedstrijd. De Slimste Mens kende een bijzonder spannende finale waarin kandidaat Teun in 1 seconde twee goede antwoorden moest geven om in het spel te blijven. 

Vandaag Inside

Op SBS 6 trok Vandaag Inside minder kijkers dan tijdens de start van het nieuwe seizoen een dag ervoor. Dat kan natuurlijk iets te maken hebben met de wedstrijd van PSV die nog gaande was. 573.000 mensen zagen dat er wel een heel klef stelletje in het publiek zat. 

Meer over