Kijkcijfers: weer miljoenen kijkers voor Journaals door gijzeling

De dramatische ontwikkelingen in Frankrijk zorgden ervoor dat Nederlanders massaal naar het Journaal keken. 3 miljoen mensen zagen het 8 Uur Journaal.

Nummer 2 en 3 van de Kijkcijfer Top 25 zijn het Journaal van 6 uur en Een Vandaag. En het wekelijkse Gesprek met de Minister President was zelden zo populair. Ruim 1,7 miljoen mensen schakelden in om te zien wat Mark Rutte te zeggen had over de situatie.

DWDD

Ook De Wereld Draait Door deed goede zaken. Het noteerde de meest bekeken aflevering in de geschiedenis van het programma met ruim 1,8 miljoen kijkers. Maar de discussie aan tafel over de zaken in Parijs en omstreken raakten een gevoelige snaar bij veel van die kijkers. Frits Barend, Prem en Frenk van der Linden waren zeer hoopvol over de huidige situatie.

Everybody Dance Now

De politieserie Noord Zuid op NPO 1 verloor 300.000 kijkers ten opzichte van vorige week en kwam uit op 1,4 miljoen. Everybody Dance Now kwam uit op ruim 1,1 miljoen kijkers. Dat is iets meer dan bij de première vorige week, maar beduidend minder dan vorig seizoen toen de dansshow nog gemiddeld 1,4 miljoen kijkers trok. Bovendien stond de show toen geprogrammeerd tegenover Flikken Maastricht.

Missie Aarde

Op NPO 3 begon de sf-comedyserie Missie Aarde met o.a. Kim van Kooten, Alex Klaassen en Leo van Alkemade. Volgens de makers is Missie Aarde een kruising tussen The Office en Star Trek. En zoals dat gaat bij nieuwe series waren de reacties van de 482.000 kijkers zeer gemengd.

Kim van Kooten maakte zonder twijfel de meeste indruk in Missie Aarde. Kim en haar strakke blauwe pakje.

Reageren