Kijkcijfers: Youp wint met gemak van Guido

1 januari 2015 11:55 | kijkcijfers | Door Televizier

© Bob Bronshoff

Op de laatste dag van het jaar bleek Youp van 't Hek meer in trek dan zijn collega cabaretier Guido Weijers. De oude meester scoorde 2.4 miljoen kijkers.

Guido blikte op RTL 4 terug en moest het doen met 1.72 miljoen kijkers. Alles behalve een slechte score voor de Brabantse komiek.

Ik Hou Van Holland scoort 

Toch was Weijers minder populair dan Linda de Mol die met een speciale Ik Hou Van Holland aflevering 2014 afsloot. 1.99 miljoen mensen gingen zitten voor een avondje oer-Hollandse gezelligheid die ook tussen oud en nieuw weer bijzonder in de smaak viel. Wie het met veel minder kijkers moesten doen waren Sybrand Niessen en Martine van Os. Hun Tijd Voor MAX Oudejaarsshow werd door een karige 209.000 kijkers gezien.

Oliebollen en muziek

Traditiegetrouw staat oudjaarsavond ook in het teken van muziek. Top 2000 In Concert was goed voor ruim een miljoen muziekliefhebbers en daarmee de best bekeken muzikale uitzending van de dag. De Toppers trokken op NPO3 621.000 kijkers, terwijl de good old BeeGees op NPO2 470.000 fans wisten te boeien. Hekkensluiter van de kijkcijfer top 25 was Holland Zingt op SBS 6: 463.000 kijkers. 

Praatcijfers woensdag 31 december

Opvallend genoeg werd de laatste aflevering van de Top 2000 A Go Go het meest besproken op Twitter. Maar liefst 1164 tweets werden besteed aan de vraag wie er thuishoorden in de hoogste regionen van de lijst der lijsten. Nummer twee was Youp van 't Hek die met zijn conference precies 750 tweets genereerde. Zoals altijd waren de meningen verdeeld, humor is en blijft een subjectief begrip.

Toch ging het sommigen niet noodzakelijk om de grappen van Youp.

Sandra heeft tot slot duidelijk geluisterd naar de boodschap van de cabaretier.

Meer over