Kijkcijfers: Zaterdagavond RTL 4 geen hit

19 juli 2015 08:17 | kijkcijfers | Door Televizier

© RTL Nederland

De nieuwe zaterdagavondprogrammering van RTL 4 laat nog te wensen over. De zender haalt amper de door NPO 1 gedomineerde kijkcijfer top tien.

RTL 4 zond vorige week de laatste aflevering van de Jopie Parlevliet Show uit en startte deze week met een nieuwe line up bomvol herhalingen. Alleen De Jongens Tegen De Meisjes wist dankzij 651.000 kijkers op nummer 10 te belanden.

RTL viert herhalingen

Na het vrolijke spelprogramma over de seksestrijd, maakte Robert ten Brink zijn opwachting met een nieuwe reeks herhalingen van All You Need Is Love. Er zaten een wat karige 573.000 mensen te wachten op Dr. Love, die eerder die avond ook al te zien was op de zender, ditmaal als gast in de herhaling van Wie Ben Ik? De revival van het raadspelletje met Wendy van Dijk was om 20.00 uur goed voor 565.000 kijkers die zich vooral leken te ergeren.

Maar gelukkig tilden sommigen daar niet te zwaar aan, die wilden gewoon vermaakt worden.

De Beste Zangers volgens Do

Maar waar keken mensen dan wel naar? Uiteraard naar Ik Vertrek, ook deze week in de herhaling weer goed voor 945.000 kijkers. Een van de weinige nieuwe programma's deze zomer is De Beste Zangers van Nederland, al was kandidaat Do stiekem ook op herhaling. De zangeres deed, net als Lange Frans, in 2011 al eens mee. Maar ze liet zich wederom verrassen door mooie en verrassende uitvoeringen van haar lievelingshits. Een krappe 900.000 muziekliefhebbers keken met haar mee. Uiteindelijk besloot ze dat Frans Duijts de winnaar van de avond was dankzij een rock 'n roll versie van haar grote hit Heaven.

Maar op Twitter waren fans ook te spreken over Jan Keizer, de oud-BZN voorman waagde zich aan een Nederlandstalige variant van een Jacques Brel klassieker.

Two And A Half Men vaarwel

De avondprogrammering van Veronica stond grotendeels in het teken van Two and a Half Men. De klassieke comedy beleefde in de VS afgelopen februari na 12 seizoenen haar apotheose en zaterdag was Nederland aan de beurt. In Amerika zagen 13.2 miljoen mensen de laatste show, hier waren dat er 157.000. In de allerlaatste kwamen oude gaststerren terug, bleek Charlie Sheen's personage nog te leven en kwam alles uiteindelijk op z'n (piano)pootjes terecht. Op Twitter werd positief gereageerd op de ontknoping van de schaamteloos platvloerse comedyserie.

Toch zat het afscheid van Ashton Kutcher, Jon Cryer en de rest een zekere Nederlandse fan al dagen geleden behoorlijk hoog. Ze riep zelfs de hulp van de sterren in. 

Geen paniek: voorlopig herhaalt Veronica nog zeker 2 afleveringen per dag.

Meer over