Kijkcijfers: Zaterdagavondamusement komt niet boven het miljoen

14 juni 2015 08:20 | kijkcijfers | Door Televizier

De naderende zomer speelt tv-makers danig parten. Alleen het Acht Uur Journaal wist meer dan 1 miljoen kijkers te boeien.

1.3 miljoen mensen zagen het journaal, maar na het weerpraatje van Gerrit Hiemstra werd er massaal gezapt of toch nog een terrasje gepikt. Het nieuwe seizoen van De Beste Zangers Van Nederland moest het daardoor doen met een wat schamele 815.000 kijkers.

Jan Keizer doet Britney Spears

Voice-winnares Julia van der Toorn, tegenwoordig bekend als Julia Zahra, was de eerste hoofdgast. Dit seizoen weet de eregast totaal niet welke liedjes gezongen gaan worden. Aan Jan Keizer de eer als eerste het podium te betreden, ook al gaf Julia toe nog nooit van de koning van de palingpop gehoord te hebben. Jan koos voor Julia’s auditienummer bij The Voice Of Holland, de moderne klassieker Oops, I Did It Again van Britney Spears. Dat viel best in de smaak.

Eén van de kandidaten dit jaar is Lange Frans. Hij deed in 2011 al eens mee, toch moeten sommigen nog steeds wennen aan het idee dat uitgerekend een rapper meedoet aan een zangprogramma.

Toch wist hij te verrassen door het nummer Ordinary People van John Legend te vertalen en, voor het eerst op televisie, te zingen met een beetje rap. Op Ibiza werd iedereen geraakt en thuis op de bank kwam de boodschap binnen, ook bij mensen die Lange Frans behoorlijk goed kennen.

Verborgen Leven van een Kat goed bekeken

Over de gehele linie vielen de kijkcijfers zwaar tegen. Het komt zelden voor dat dertien van de 25 best bekeken programma's onder de 500.000 kijkers scoren. Doorgaans populaire shows als Dokter Deen en Draadstaal, beiden herhalingen, moesten het respectievelijk doen met 499.000 en 332.000 kijkers. Een kleine verrassing was de documentaire Het Verborgen Leven van de Kat in de vooravond van NPO1, goed voor 563.000 kijkers en aardige reacties.

Jopie Parlevliet in de lift

Overigens had niet iedereen last van het zomerweer. De derde aflevering van de Jopie Parlevliet Show was goed voor 836.000 kijkers, een duidelijke stijging ten opzichte van de 722.000 van vorige week. Paul de Leeuw, Sofie van den Enk en dj Domien Verschuuren waren te gast bij "Tante Jopie" die zichzelf uiteraard belangrijker vond dan al haar gasten samen. Op Twitter werd de uitzending voor de verandering positief ontvangen.

Al zijn er natuurlijk altijd mensen die er niet aan willen…

 

Meer over