Kijkcijfers: Zenuwslopende Supercup wint kijkers op SBS 6

De UEFA Supercup was voor het eerst te zien op SBS 6 en deed het daar beter dan op NPO 3 de afgelopen jaren. Barcelona - Sevilla trok 940.000 kijkers.

Nu de Champions League naar SBS 6 is verhuisd, was ook het Spaanse onderonsje in de UEFA Supercup daar te zien. De zender trok 940.000 kijkers met het duel tussen Barcelona en Sevilla, en dat is een betere score dan de Supercups de afgelopen jaren op NPO 3 behaalden. Real Madrid - Sevilla scoorde vorig jaar 770.000 kijkers en Bayern München - Chelsea wist in 2013 746.000 kijkers te boeien. Kijkers moeten nog wel een beetje wennen aan het voetbal op SBS 6:


Nadat Barcelona op een 4-1 voorsprong kwam (onder andere door twee doelpunten van Messi), keerde Sevilla de boel opeens helemaal om en werd het weer bloedstollend spannend. De achterstand van 4-1 werd omgezet in een 4-4, waardoor de 
Supercup-wedstrijd eindigde in een verlenging. Lastig voor de voetballiefhebbers voor de buis, want die kwamen voor een belangrijke beslissing te staan:


De samenvattingen van de Eredivisie-wedstrijden, die naar dinsdag waren uitgesteld vanwege politieacties in het weekend, wisten de 
Supercup niet te verslaan: ze trokken 881.000 kijkers op NPO 2. Ondertussen weet Barcelona Sevilla wél te verslaan in Tbilisi, want in de verlenging maakte Pedro de 5-4.


De Slimste Mens

Slechts twee programma's wisten het voetbal van SBS 6 te verslaan: 1 miljoen kijkers zagen De Rijdende Rechter op NPO 1 en 1,2 miljoen De Slimste Mens op NPO 2. De kennisquiz was daarmee weer eens de winnaar op prime time. Twitteraars waren weer lekker bezig met de zaken om de quizvragen heen:


Ondertussen maakte Maarten van Rossem gehakt van Twitter:


Wie Doet De Afwas

In de vooravond trok GTST-vervanger Wie Doet De Afwas? een lekkere 829.000 kijkers. Het team was dinsdag te gast bij Rintje Ritsma, die werd ontdekt en dus de afwas moest doen:


Wie Doet De Afwas?
 blijkt wel kwaad bloed te zetten bij sommige kijkers, door de muziek die eronder is gemonteerd:


Meer over:

Reageren