Kijkcijfers: Zomergasten maakt vrije val naar 274.000 kijkers

Na de hoge score van de vorige aflevering stelt Zomergasten deze week teleur. De tv-avond met schrijver Peter Buwalda trok 274.000 kijkers. 

Het avondvullende Zomergasten zorgde vorige week nog voor mooie kijkcijfers op NPO 2: de aflevering met de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb wist maar liefst 789.000 kijkers te boeien. Deze week is het programma van interviewer Wilfried de Jong een stuk minder in trek: de tweede Zomergast Peter Buwalda, schrijver van bestseller Bonita Avenue, trok met zijn ideale tv-avond slechts 274.000 kijkers. Zoals altijd waren die verdeeld over de uitzending:

 

Mijn Laatste Keer

Voor de derde week op rij zet SBS 6 op de late avond mooie score neer met Mijn Laatste Keer, waarin presentator Rob Kamphues mensen volgt die terminaal ziek zijn. Het programma trekt rond de klok van elf 748.000 kijkers en dat is in lijn met de eerdere scores. Een goede zet dus van SBS om Mijn Laatste Keer na kijkcijferkanon Hart Van Nederland te programmeren.

 

Johan Cruijff Schaal

In de vooravond zond FOX live de strijd om de Johan Cruijff Schaal uit, die ruim gewonnen werd door PSV. De ArenA, waar de wedstrijd werd gespeeld, was nog niet eens half gevuld, maar op tv was er wél veel belangstelling voor het voetbal: 680.000 kijkers zaten klaar voor de opening van het nieuwe seizoen. De commentatoren van FOX kregen zelf ook het nodige commentaar te verduren:

 

Lees ook:
Ook vorig jaar stelde de tweede aflevering van Zomergasten teleur

Reageren