Kijkcijfers Zomergasten storten in

De tweede aflevering van Zomergasten scoorde 266.000 kijkers. Met dat aantal haalt het paradepaardje van de NPO niet eens de kijkcijfer top 25.

Zomergasten beleefde vorige week al een slechtbekeken seizoensopener met Freek de Jonge. Waar het gesprek tussen Freek en presentator Wilfried de Jong nog 501.000 mensen wist te boeien, verloor het programma deze week zo goed als de helft van haar kijkers tijdens de drie uur durende ontmoeting met regisseur Jim Taihuttu.

Mart Smeets klopt Vincenzo Nibali

De laatste dag van de Tour de France scoorde daarentegen uitstekend. De huldiging van de Italiaanse renner Vincenzo Nibali was goed voor 1.22 miljoen kijkers. Mart Smeets en consorten behaalden met de nabeschouwing een score van 1.36 miljoen kijkers. Absolute winnaar op primetime is echter Caroline Tensen met haar Een Tegen 100. Ondanks de mooie zomeravond zaten meer dan 1.5 miljoen mensen klaar voor de wekelijkse kennisquiz.

Obese levert RTL geen vette score op

RTL 4 blijft in de zomer maar met moeite overeind 's avonds. Alleen het Half Acht Nieuws wist een plekje in de top tien te veroveren en komt met 841.000 kijkers binnen op de negende plaats. Maar verder is het behelpen voor de grootste commerciele zender van Nederland, daar lijkt zelfs Wendy van Dijk niets aan te kunnen veranderen. Herhalingen van haar programma's Obese en de misdaadserie Moordvrouw scoorden respectievelijk 418.000 en 331.000 kijkers, behoorlijk onder de maat voor RTL4-begrippen.

Ranking The Stars prima van start

Door de MH17-ramp moesten fans van Ranking The Stars een weekje wachten, maar de nieuwe reeks van het lijstjesprogramma maakte met 501.000 kijkers een prima start. In de eerste aflevering bleek royaltykenner Marc van der Linden een dankbaar onderwerp van spot vanwege, hoe verrassend, zijn omvang. Verder was Edsilia Rombley donker, Milika Peterzon oud en Patricia Paay nóg ouder. De sfeer zat er kortom alweer snel in, vooral omdat niemand eigenlijk wil winnen: de prijs is namelijk een verblijf in de bed & breakfast van Utopia.  

Praatcijfers zondag 20 juli

Opvallend genoeg was Zomergasten, ondanks de enorme kijkcijferdip, veruit het meest besproken programma op Twitter. 772 tweets werden gewijd aan de talkshow. De meeste aandacht ging echter niet zozeer uit naar de boeiende fragmenten die Jim Taihuttu had uitgekozen, maar meer naar hoe hij communiceerde. 

Taihuttu bleek de neiging te hebben behoorlijk vaak het stopwoordje "zeg maar" te bezigen, wat in een drie uur durend interview op den duur best gaat opvallen, zeg maar.

 Toch wist hij daardoor generatiegenoten aan het denken te zetten.

 

 

Reageren