Kijkcijfers: Zomerhitte speelt alle zenders parten

1 juli 2015 08:30 | kijkcijfers | Door Televizier

Op de eerste dag van de vermeende hittegolf bleek Goede Tijden Slechte Tijden het enige amusementsprogramma dat in staat was dan één miljoen kijkers te scoren. 

RTL 4 kwakkelt wat qua zomerprogrammering. Het wil na GTST, goed voor 1.3 miljoen, nog niet echt vlotten. Misschien komt dat omdat de zender er voor kiest herhalingen te programmeren vóór nieuwe shows. 

Grillige vissen

Voordat Martijn Krabbé los kon gaan met een gloednieuwe Grillmasters, werd Peter van der Vorst opgevoerd in een oude Mijn Leven In Puin. De kijkcijfers logen er niet om met respectievelijk 622.000 en 686.000 belangstellenden. Bij Grillmasters stond deze week vis centraal. Herman den Blijker was niet onder de indruk van de kunde waarmee de kandidaten aan de slag gingen met zeebaars en gamba’s. Dat leverde hem de nodige Twitter kritiek op.

Ook begreep lang niet iedereen de passie voor zeevruchten.

Gelukkig weet Herman alles aan ’t eind van de dag tot de essentie terug te brengen.

Reconstructie MH17

Op NPO 2 ging het er een stuk serieuzer aan toe. Brandpunt Reporter maakte een reconstructie van de MH17 ramp, goed voor 406.000 kijkers. Hierin werd voor het eerst goed duidelijk waar bewindvoerders en nabestaanden in de eerste dagen na de aanslag op het toestel mee te maken hadden. Dat maakte bijna een jaar na de ramp nog altijd behoorlijk wat indruk.

Eis van de Rijdende Rechter

Tot slot de voorlopig laatste aflevering van De Rijdende Rechter, Wordt Vervolgd. Centraal stond een geschil tussen een oude vrouw en haar buren, die elkaar onder meer voor "demoon" en "heks" uitmaakten. Met zoveel bizar onbegrip over en weer was het moeilijk het dilemma serieus te nemen.

Maar, dat kan ook de hitte zijn natuurlijk.

Meer over