Kijkcijfers maandag 22 april

De TV van gisteren: Kijkers gaan los over het Net5-programma Het Blok

23 april 2024 09:10 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NLZiet
Na ruim twaalf jaar keerde maandagavond de Nederlandse editie van Het Blok weer terug op Net5. Een fijne verrassing, zo vonden de kijkers, die allemaal massaal van zich lieten horen op X.

Er keken dan ook in totaal 207.000 mensen, wat voor zender Net5 zeker niet slecht is.

Het Blok

In Net5-programma Het Blok draait alles om vier koppels die een vervallen pand krijgen toegewezen. Ze moeten het pand kamer voor kamer verbouwen tot een droomverblijf. Dat klinkt misschien simpel, maar het is een uitdaging met een beperkt budget en strakke deadlines. En dan moest er ook nog eens een boel gesloopt worden, zo bleek maandag. Koppels Jair en Anouk en Daniel en Sanne besloten namelijk meteen om de prachtige ensuite-deuren te verwijderen, tot verbazing van de kijkers.


Kopen Zonder Kijken

De fans van woonprogramma's kwamen maandag sowieso wel aan hun trekken, want uiteraard was het ook gewoon weer tijd voor een nieuwe aflevering van Kopen Zonder Kijken. Deze keer ging het team onder leiding van Martijn Krabbé op zoek naar een nieuw thuis voor Martijn en Boy, die hun appartement in Utrecht wilden inruilen voor een huis in Deventer. Na een lange zoektocht wist Alex van Keulen uiteindelijk wel te slagen, zo zagen uiteindelijk bijna 1,1 miljoen kijkers.


Mr. Frank Visser

Toch was er op televisie meer te zien dan alleen woon- en verbouwprogramma's. 's Middags zaten al 59.000 kijkers klaar voor een nieuwe aflevering van Dit Is Nederland. Later op de dag zagen 865.000 kijkers hoe buren Renate en Twan en Linda en Mark stevig met elkaar ruzieden in Mr. Frank Visser Doet Uitspraak. Ook keken 644.000 mensen naar de nieuwste aflevering van Hunted Into the Wild VIPS, en natuurlijk was er ook nog Tiki Taka Touzani. Wat de terugkeer van straatvoetballer Soufiane Touzani voor NPO3 heeft gedaan, is alleen nog niet bekend.

*De genoemde kijkcijfers zijn afkomstig van Tina Nijkamp, zij deelt dagelijks lineaire kijkcijferdata op haar Instagram-pagina @tinanijkamp.

Meer over