Kijkcijfers woensdag 10 mei

De TV van gisteren: Kijkers genieten intens van Het Perfecte Plaatje op Reis

11 mei 2023 07:45 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Videoland
De komende acht weken hoeft RTL zich weinig zorgen te maken over de kijkcijfers van de woensdagavond. Het Perfecte Plaatje is namelijk terug voor een speciaal zomerseizoen en dat gaat er bij kijkers in als zoete koek.

De eerste aflevering van Het Perfecte Plaatje op Reis trok dan ook 870.000 kijkers naar RTL. Dat is meer dan de start van de vorige zomerreeks: die begon met 807.000 kijkers.

Lees ook: Leonie ter Braak helemaal weg van haar model in Het Perfecte Plaatje Op Reis 

Het Perfecte Plaatje op Reis

In Het Perfecte Plaatje op Reis is een groep bestaande uit acht BN'ers, waaronder Jaap Jongbloed, Rick Brandsteder en Eloise van Oranje, afgereisd naar het prachtige Zuid-Afrika. Daar moeten ze de komende weken laten zien hoe goed ze overweg kunnen met hun camera's. Deze eerste week was het echter vooral inkomen en oefenen. Er hoefden - na twee toch zware opdrachten - niemand nog zijn of haar koffers te pakken.

Dit tot groot genoegen van de kijkers die nu al een favoriet beginnen te krijgen. Over Leonie ter Braak klinkt op social media niets meer dan lof.


Over Leven

RTL4 was op de woensdagavond niet de enige zender met een andere programmering. NPO3 startte met De Zaak-Rombley, waar 109.000 mensen naar keken. In tegenstelling daar tot deed NPO2 het beter: 353.000 mensen keken naar de eerste aflevering van de zesdelige serie Wat Houdt Ons Tegen? en 497.000 kijkers zaten klaar voor de start van een nieuwe reeks van Over Leven

In die laatste was het aan strafrechtadvocaat Gerard Sprong om het spits af te bijten. Hij ontsnapte in zijn leven tot wel twee keer aan de dood, zowel aan een schijnexecutie in Suriname als in 2022 nog toen hij na een coronabesmetting op de intensive care belandde. In dit interview vertelde hij voor het eerst wat dat met hem heeft gedaan. 


Dag & Nacht

NPO1 heeft op de woensdagavond nog wel wat werk aan de winkel. De zender heeft dankzij de serie Dag & Nacht (748.000 kijkers) nog wel redelijk wat succes, maar daarna is er duidelijk een verschuiving te zien. 348.000 mensen waren benieuwd naar de nieuwste aflevering van Ruud & Olcay en 613.000 kijkers bleven wakker voor Op1. Met dat aantal is Op1 overigens ook op de woensdag niet de best bekeken talkshow: Vandaag Inside trok 890.000 kijkers naar SBS6. Eva Jinek belandde op een derde plek met 591.000 kijkers.

Meer over