Kijkcijfers donderdag 27 juli

De TV van gisteren: Kijkers nog niet massaal overtuigd door Bla Bla Bla met Schaap

28 juli 2023 08:20 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Videoland
Elise Schaap mag dan als actrice haar sporen hebben verdiend, maar als presentatrice is er nog wat werk aan de winkel. De kijkers lijken nog niet overtuigd door Bla Bla Bla met Schaap.

Ze laten dan ook flink van zich horen op social media.

Lees ook: Alles over B&B Vol Liefde 2023 

Bla Bla Bla met Schaap

Voordat we het daar echter over hebben, is het eerst tijd om te kijken wat de zender in zijn totaliteit deed. Het zal voor niemand als een verrassing komen dat RTL4 weer behoorlijk in trek was. De 199e aflevering van Ik Weet Er Alles Van opende de donderdagavond met 1,1 miljoen kijkers en daarna zaten er bijna 1,11 miljoen kijkers voor de buis voor B&B Vol Liefde.

Elise Schaap had van het succes van beide programma's behoorlijk wat profijt: 871.000 kijkers waren nieuwsgierig wat zij van Bla Bla Bla met Schaap zou maken. De conclusie? Zij doet het leuk, maar het programma lijkt redelijk doelloos. Of ze dit kijkcijferaantal vanavond weet vast te houden, is dan ook nog de vraag.


UEFA Conference League

RTL4 liet met deze scores weer wat records sneuvelen en dat is toch vrij opvallend. Tegelijkertijd nam FC Twente het namelijk op tegen Hammarby IF in strijd om de UEFA Conference League. Het blijkt alleen dat de commotie op straat een stuk groter was dan wat het programma op televisie deed. Slechts 287.000 mensen zagen hoe de club won met 1 - 0. Volgende week is de return te zien. 

De Oranjezomer

Verder was er dan ook weinig concurrentie voor de programmering van RTL4: de andere zenders zonden vooral herhalingen uit. Waar NPO1 vorige week bijvoorbeeld nog scoorde met het seizoensslot van Kamp van Koningsbrugge, vulde de zender hun programmering deze week met herhalingen, zoals Nederland onder Water (672.000) en Floortje naar het Einde van de Wereld (514.000) 

Verder keken er 343.000 mensen naar een herhaling van Stegeman op de Bres en trok de herhaling van Break Free op NPO3 108.000 kijkers. De Oranjezomer was daarentegen - net als de tweede wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen (381.000) wel nieuw: de talkshow van Hélène Hendriks was goed voor 716.000 kijkers.

Meer over