Kijkcijfers zaterdag 11 november 2023

De TV van gisteren: kijkers prijzen 'genadeloze' seizoensstart Even tot hier

12 november 2023 09:15 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© Screenshot Even tot hier (BNNVARA)
Het tiende seizoen van Even tot hier is zaterdagavond 'briljant' en 'genadeloos' van start gegaan. Maar liefst 2.012.000 kijkers zagen hoe Jeroen Woe en Niels van der Laan verbaal rake klappen hebben uitgedeeld.

Ajax, Thijs Römer, Caroline van der Plas, het 'kinderachtige' RTL Verkiezingsdebat en met name Pieter Omtzigt en zijn Nieuw Sociaal Contract: weinig is gespaard gebleven. De cabaretiers hebben vooral uitgepakt met de vraag: wordt Omtzigt premier als hij de verkiezingen wint? Hij weet het zelf namelijk ook nog niet. De bijdrage van onder anderen Alain Clark en Rico Verhoeven is de kers op de taart voor enthousiaste kijkers, hoewel er ook wat kritische noten worden gekraakt.  

Kijkcijferkenner Tina Nijkamp wijst erop dat dit de beste seizoensopening ooit is voor Even tot hier.

All against 1

Op RTL 4 ging All against 1 van start, een nieuwe spelshow onder presentatie van Martijn Krabbé en Jelka van Houten. In de interactieve spelshow neemt een kandidaat het in de studio live op tegen kijkers in de rest van Nederland die via een app spelen. Wie de uitkomsten van experimenten in de show juist voorspelt, wint de geldprijs. Er klinken uiteenlopende reacties onder de 629.000 kijkers. In een notendop: leuk programma, maar nog veel te traag - dezelfde kritiek als op Marieke Elsinga's The Jump (dit keer 532.000 kijkers), dus. Jelka weet in elk geval al wel indruk te maken op kijkers. 

Ranking the talent

Wie niet naar All against 1 keek, keek misschien wel naar Johnny de Mol en Ranking the talent op SBS6. Daarin maakte Jacques d'Ancona zijn comeback op tv, samen met Henny Huisman. Ze namen het op tegen Jeangu Macrooy en Carolien Borgers. Na een stroeve start met een falende app vorige week, klinken er voorzichtig positieve geluiden onder de magere 396.000 kijkers.

De genoemde lineaire kijkcijfers in dit artikel komen van Tina Nijkamp. Zij deelt dagelijks de meest opvallende kijkcijferdata op haar Instagramaccount @tinanijkamp.

Meer over