Kijkcijfers dinsdag 14 november 2023

De TV van gisteren: kijkers zien agent breken in Bureau Rotterdam

15 november 2023 08:52 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© Screenshot Bureau Rotterdam (RTL)
Bureau Rotterdam zorgt voor spraakmakende tv. In de aflevering van gisteravond zien bijna 1,2 miljoen kijkers hoe agent Nadia het te kwaad krijgt na een actie met een slachtoffer die 'niet zo soepel' verloopt.

In de zesde aflevering van Bureau Rotterdam komt er een melding van een schietpartij binnen bij de politie. Agenten Nadia en Joyce rukken uit en treffen het slachtoffer die in zijn been is geraakt. Hij ligt in een plas bloed en de agenten moeten eerste hulp verlenen. Nadia krijgt echter een black-out. Eigenlijk moet er op dat moment een zogenoemde tourniquet om het been worden aangebracht: een drukverband om een slagaderlijke bloeding in een arm of been te stelpen. Gelukkig zijn collega's snel ter plaatse om die taak over te nemen. 

Als de adrenaline niet meer door haar lijf giert, barst Nadia in tranen uit. Huilend uit ze haar frustratie naar twee collega's en even later is te zien hoe ze haar moeder belt in de politieauto. "Ik wist gewoon niks meer. Ik wist gewoon echt niks. (...) Die vent gaat steeds slechter en die valt op een gegeven moment bijna weg." Nadia omschrijft hoe 'zwaar machteloos' ze zich voelt. "Ik heb dit nog nooit meegemaakt." 

Op social media klinkt lof voor Nadia's kwetsbare opstelling.

Marts Smeets bij Khalid & Sophie

Ook spraakmakende tv is het interview met Mart Smeets. De 76-jarige oud-presentator schuift op de vroege avond van NPO 1 aan in Khalid & Sophie (704.000 kijkers) om zijn nieuwe boek te bespreken, maar wordt ook aan de tand gevoeld over zijn vermeende grensoverschrijdende gedrag bij de NOS. 

Dilan Yesilgöz bij Vandaag Inside 

Na Frans Timmermans, verwelkomen de heren van Vandaag Inside gisteravond VVD-leider Dilan Yesilgöz aan de talkshowtafel voor het oog van 1.114.000 kijkers. Er ontstaat een discussie tussen René van der Gijp en Johan Derksen: 

 

Frans Timmermans bij Beau

Na Vandaag Inside doet Frans Timmermans dinsdagavond Beau (552.000 kijkers) aan. Daarin krijgt de GroenLinks-PvdA-leider de gelegenheid om terug te blikken op zijn jeugd en zijn tijd in Brussel. Opiniepeiler Gijs Rademaker windt er echter geen doekjes om als hij aan de talkshowtafel kenbaar maakt dat Frans Timmermans nog voor grote twijfels onder stemmers zorgt.

Het Sinterklaasjournaal

Het gesprek van de dag onder de jongste kijkers? Dat moet toch wel weer Het Sinterklaasjournaal zijn, dat met de tweede aflevering opnieuw een kijkcijferrecord vestigt. De oudere kijker merkt nu al een gimmick op in het nieuwe seizoen: elke dag lijkt er een programma in Het Sinterklaasjournaal aan bod te komen. Dat was maandagavond Heel Holland Bakt en gisteravond Het Familiediner. Wat zou er vanavond volgen?   

Familie Gillis: Massa is kassa

Er is veel te doen om het feit dat er een nieuw seizoen van Familie Gillis: Massa is kassa te zien is op SBS6 wegens de nog lopende rechtszaak tussen Peter en Nicol Kremers. De aflevering van gisteravond trok 604.000 kijkers naar SBS6. 

Meer over