Linda de Mol verliest van koning voetbal

Nieuws en sport waren te sterk voor Linda de Mol. Ik Hou Van Holland eindigde met 1.6 miljoen kijkers op de derde plaats van de avond.

Veel programma's zouden dolblij zijn met die score, maar het is voor Ik Hou Van Holland het laagste aantal kijkers sinds 2009.

Nederland 1 domineert de avond

Het Acht Uur Journaal scoorde de koppositie met 1.86 miljoen. Studio Sport Eredivisie wist 1.662 kijkers Linda en haar mannen nét van de tweede plek te houden. De terugloop in kijkers voor Ik Hou Van Holland is symptomatisch voor het verloop van de hele avond. Alle RTL-programma's leverden honderdduizenden kijkers in ten opzichte van vorige week.

Vive La Frans in de lift

Klaarblijkelijk geniet Nederland 1 de voorkeur, want de ruim 100.000 kijkers die Wie Ben Ik? mist, zijn er bijgekomen bij Frans Bauer en zijn Vive La Frans. Later op de avond scoort Ik Vertrek ook een vette 1.25 miljoen, terwijl Dit Was Het Nieuws op RTL 4 met 867.000 kijkers voor het eerst onder het miljoen dook.

Rob Verlinden scoort een miljoen kijkers

Tuinman Rob Verlinden was voor één keer terug bij Eigen Huis & Tuin, het programma vierde haar twintig jarig jubileum met alle oude gezichten van toen. Er keken op een haar na 700.000 mensen naar de jubileumspecial, een forse stijging ten opzichte van vorige week toen het klusprogramma 531.000 kijkers bijeen wist te harken. Naast Eigen Huis & Tuin was Rob ook te zien in zijn eigen SBS-programma Robs Grote Tuinverbouwing, daar was hij goed voor 362.000 tuinfanaten.

Praatcijfers

Ik Vertrek was het meest besproken programma met 2221 tweets, terwijl Ik Hou Van Holland met 1599 tweets de verrassende nummer drie net voorbleef. Maar liefst 1567 berichten werden gewijd aan de finale van het Avro Junior Songfestival, tevens presentator Ewout Genemans laatste klus voor de omroep. Zijn vele jeugdige fans gaan hem erg missen.

 

Reageren