Kijkcijfers 26 mei 2023

De TV van gisteren: makers van Penoza scoren met Anoniem

27 mei 2023 09:00 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© Elmer van der Marel
Na Penoza is er nu van dezelfde makers Anoniem. Met 1.018.000 kijkers voor de eerste aflevering maakt de nieuwe crimeserie een vliegende start op NPO 1. Maar zijn die kijkers ook al overtuigd van het verhaal over de anonieme Nederlandse superheld?

In de tiendelige serie volgen we geschiedenisleraar Jurre (Jeroen Spitzenberger) en officier van justitie Sarah (Anniek Pheifer). Ze lijken een gelukkig leven volgens het boekje te leiden, maar al snel blijken ze elk een groot geheim te hebben. Kijkers zien in de eerste aflevering hoe Jurre een vrouw redt van straatcriminelen en een hit wordt op social media als anonieme superheld. En dan krijgt hij de smaak te pakken... 

Hoewel het qua kijkcijfers een vliegende start betreft, moeten kijkers wel even wennen aan het verhaal. De een zit na de eerste aflevering al helemaal in het verhaal, de ander heeft nog wat meer overtuiging nodig. Sommigen vinden de serie meer geschikt voor een jonger publiek en hekelen de voice-over.   

Het Onbekende

Anoniem, Het Onbekende: programmamakers en zender zetten in op mysterie, maar helaas pakt dat voor RTL 4 weinig succesvol uit. Het avontuurlijke realityprogramma onder presentatie van Renze Klamer levert flink wat kijkers in na een al niet vliegende start: van de 794.000 kijkers voor de eerste aflevering, zijn er bij de derde aflevering nog maar 516.000 kijkers van over. 

Vandaag Inside

Nog even en Talpa moet het wekenlang zonder Vandaag Inside doen. Vanaf 5 juni nemen Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteboer het stokje over met Marcel & Gijs. Tot die tijd is SBS6 verzekerd van stabiele kijkcijfers, met 893.000 kijkers deze vrijdagavond voor de lange uitzending van VI.

Op1 

Op1 geeft deze vrijdag Jinek (504.000 kijkers) het nakijken met 639.000 kijkers. Nadia blijft onderaan bungelen met deze vrijdag 329.000 kijkers op NPO 1, maar wél positieve geluiden.

Meer over