Kijkcijfers dinsdag 6 september 2022

De TV van Gisteren: Massa is Kassa levert kijkers in na schandalen Peter Gillis

7 september 2022 10:15 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© Friso Keuris/Talpa
Het nieuwe seizoen van Peter Gillis: Massa is Kassa ging dinsdag in première op SBS6 met duidelijk lagere kijkcijfers dan de vakantieparkkoning gewend is. Dat heeft vast alles te maken met de reeks aan schandalen rond Gillis.

De afgelopen weken werd er veel gediscussieerd of SBS überhaupt nog wel door moest gaan met de realityshow. SBS besloot zich niets aan te trekken van alle rumoer rond de hoofdrolspeler van Massa is Kassa (hij wordt o.a. verdacht van mishandeling van zijn vriendin Nicol) en gaat gewoon door. Maar waar het programma in het verleden tussen de 700.000 en 800.000 kijkers trok, bleef het nu steken op 563.000. 

Andere kijkers genoten als vanouds van de avonturen van de familie Gillis.

Oranjeleeuwinnen

We Zijn er Bijna trok 1,1 miljoen kijkers en was daarmee dinsdag het best bekeken programma na het Journaal van 8 uur. Ook de Oranjeleeuwinnen gingen lekker met 1 miljoen kijkers. De vrouwen plaatsten zich dankzij een doelpunt in blessuretijd ten koste van IJsland voor het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. 

Jaar van Je Leven

De Avondshow met Arjen Lubach deed het prima met 899.000 kijkers, naar Opsporing Verzocht keken 754.000 mensen en RTL Boulevard scoorde een zeer respectabele 720.000. Een Jaar van Je Leven, het nieuwe grote realityprogramma van SBS leverde, na een slecht begin, nog meer kijkers in. Slechts 191.000 mensen zagen dinsdag de belevenissen van de bewoners. 

Meer over