MasterChef Holland gaat er niet in als koek bij de kijkers

MasterChef Holland begon maandag redelijk met 374.000, maar op dag 2 zit Net 5 al een beetje met de gebakken peren. De kijkcijfers zakten in naar 288.000 kijkers.

MasterChef Holland wordt voor het eerst elke dag op primetime uitgezonden, en is overal ter wereld een dikke hit. Toch wil het nog niet boteren tussen de culinaire talentenjacht en de kijkers. Wat gaat er mis?

De Amerikaanse versie trok om 19.00 uur bij hetzelfde Net5 net zo veel kijkers als de Nederlandse versie en dat kan niet de bedoeling zijn.

Vermist

Zonder Winterspelen zijn de gebruikelijke programma's weer het meest bekeken: Journaal van 8 uur  (2,2 miljoen) en GTST (1,6 miljoen). Vermist ruilde zijn vaste vrijdag in voor de dinsdag en dat bleek een goede zet, het programma van Jaap Jongbloed trok 1,5 miljoen kijkers, al heeft de recensent van de Telegraaf zijn twijfels over het programma.

DWDD

In De Wereld Draait Door (1,4 miljoen) deden 10 km gouden medaille-winnaar Jorrit Bergsma en zijn trainer Jillert Anema hun verhaal over het relletje op de Winterspelen. Bergsma meldde zich af als reserve voor de ploegenachtervolging en zei dat hij zich genaaid voelde door de rest. Anema gaf Sven Kramer de schuld.

Reageren