De kijkcijfers van zaterdag 20 juli

Meer dan miljoen mensen kijken Tour de France

21 juli 2019 08:51 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© ANP
Meer dan een miljoen mensen hebben zaterdag via NPO 1 de spectaculaire bergetappe in de Tour de France bekeken. In de koers zagen ze veel favorieten door het ijs zakken en hield landgenoot Steven Kruijswijk uitstekend stand.
De renners moesten zaterdag onder meer de Col du Tourmalet beklimmen, hetgeen direct voor een hoop slachtoffers zorgde. Maar Kruijswijk hield keurig stand. Uiteindelijk won Thibaut Pinot de etappe en werd Steven derde. Er werd in Nederland volop gekeken naar de Tour. In totaal stemden 1.12 miljoen mensen af op de uitzending van NPO 1. Daarnaast hebben er ook nog volop mensen gekeken naar de uitzending van onze zuiderburen en van Eurosport.

Maanlanding

Op NPO 1 werd in de avonduren stilgestaan bij het feit dat precies vijftig jaar geleden de iconische maanlanding van Apollo 11 plaatsvond. De avond werd gepresenteerd door niemand minder dan André Kuipers en Claudia de Breij. Het decor van de uitzending werd gevormd door Estec, het technisch centrum van European Space Agency (ESA) in Noordwijk. In totaal stemden 781.000 mensen af op De maanlanding: 50 jaar na de eerste stap

En verder...

En wat was er verder te beleven op de zaterdagavond? Er werd uiteraard ook weer gretig afgestemd op De avondetappe. In totaal keken 973.000 mensen naar de dagelijkse talkshow over de Tour de France. Op RTL 4 deed Oh wat een jaar het prima met 656.000 kijkers. Op SBS 6 deed Thank you for the music het net iets minder goed met 610.000 mensen die naar het programma keken. Praat Nederlands met me (RTL 4, 521.000) en Komt een man bij de dokter (510.000) deden het ook naar behoren.

Meer over