Kijkcijfers dinsdag 14 mei 2024

De TV van gisteren: Merel Ek en Vandaag Inside trekken torenhoge kijkcijfers

15 mei 2024 09:30 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© Screenschot VI
Merel Ek was een tijdje op vakantie en daarom ontbrak de politiek verslaggeefster al een paar weken aan de bar bij Vandaag Inside. Dinsdag maakte ze onder veel belangstelling haar rentree.

Merel werd tot haar hilariteit verschillende malen door presentator Wilfred Genee aangekondigd alsof ze jaren niet te zien was geweest terwijl het toch maar om een paar weken ging. Meteen was ook duidelijk dat Merel dus niet gecanceld was na haar aanvaring met Johan Derksen over het geval Habtamu de Hoop. Maar dat dachten we toch al niet echt. 

Vandaag Inside had mede dankzij Merel weer geweldige kijkcijfers en was na het 8 uur Journaal het best bekeken programma van de avond met iets meer dan 1 miljoen kijkers. 

Urk!

Bed & Breakfast op NPO1 deed het ook goed met 1 miljoen kijkers en op SBS6 ging het elfde seizoen van de realityserie Urk! van start. Daarin hadden Gerda en Klaas een verrassing voor moeder Jannie. Gerda is weer zwanger. De verrassing trok 694.000 kijkers. het nieuwe programma Leven naast de Dood op NPO1 werd een stuk minder bekeken (424.000 kijkers). Het programma portretteert ouders die een kind verloren. En dat maakte indruk. 

Zeeman Confronteert

Op RTL5 trok Zeeman Confronteert 300.000 kijkers. En daarin hielp Thijs Zeeman Melanie, die al twee jaar werd gestalkt door Jannie, de moeder van een oud-collega. In eerste instantie reageert Jannie nogal agressief op Thijs maar na een tijdje weet hij haar toch aan het verstand te peuteren dat ze een stalker is. Een van de problemen in deze zaak was dat de instanties niet wilden helpen de boel op te lossen.

Meer over