Midsomer Murders en Nederlandse films scoren op rustige tv-avond

1 augustus 2013 09:26 | kijkcijfers | Door Televizier

Het was gisteren een rustige tv-avond, waarbij programma’s als Midsomer Murders en Life goed scoorden. Costa! werd het meest besproken op Twitter.

Gisteravond waande Midsomer Murders inspecteur Tom Barnaby (foto) zich in het Wilde Westen; een wildwestshow resulteerde in een moord. 1.147.000 kijkers zagen hoe de Britse detective de zaak oploste.

Life en De Slimste Mens

Midsomer Murders was niet het enige Britse vermaak dat goed scoorde op de woensdagavond. Zelfs in de herhaling wist de BBC-natuurserie Life 885.000 Nederlanders te plezieren. De Slimste Mens moest het met 1.000 kijkers minder doen. Charly Luske wist opnieuw vriend en vijand te verbazen met zijn kennis en ging glansrijk door naar de volgende ronde.

Praatcijfers

Toch waren het de Nederlandse films die het meest werden besproken op Twitter. Veel Twitteraars lieten enkel even weten dat zij Costa! en Volle Maan aan het kijken waren.  Simone deed een scherpe observering: “Nu ik Costa kijk en zo Volle Maan bedenk ik dat Jan Kooijman de nieuwe Daan Schuurmans is. Vroeger zat hij namelijk over in, nu Jan.”

Ook Costa!-hoofdrolspeelster Georgina Verbaan keek met veel plezier terug naar de film: "Aww, rond rennen in een tube top zonder bh. 13 jaar geleden kon ik dat gewoon." Toch begint de film haar op een gegeven moment te vervelen:

Meer over