Miljoenen zien Sinterklaas aankomen

17 November 2013 10:03 | kijkcijfers | Door Televizier

1,9 miljoen kinderen (en hun ouders) zagen zaterdag dat Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten behouden aankwamen in Groningen.

Gelukkig, want de overtocht van Sint en zijn Pieten verliep ook dit jaar niet vlekkeloos. Een van de Pieten was de staf van de Sint vergeten in Spanje, en dus moest de hele stoomboot rechtsomkeerts maken. Maar het hele gevolg kwam keurig op tijd aan in Groningen.

1,9 miljoen kijkers voor de intocht is iets meer dan in 2012 goed voor een derde plek in de kijkcijfertop 10 op, maar vooral Twitter ontplofte, #Sinterklaasintocht was zelfs een tijdje trending topic worldwide. Daarop vroegen Amerikaanse twitteraars zich gek genoeg af of Sinterklaasintocht misschien een terroristische code was.

Oranje

Aansluitend aan de intocht van Sinterklaas speelde het Nederlands elftal in België een oefenpot tegen Japan en dat liep minder soepel dan verwacht. 846.000 kijkers zagen dat het werd 2-2, maar de Japanners kregen zo veel kansen dat ze gemakkelijk hadden kunnen winnen.

Welkom bij de Kamara's

Holland's Got Talent werd het best bekeken op zaterdag met 2,1 miljoen kijkers. SBS 6 had een slechte avond. De cijfers van paradepaardjes Verliefd op Ibiza en Welkom bij de Kamara's blijven maar zakken.

De serie Verliefd op Ibiza verloor sinds het begin meer dan 100.000 kijkers en heeft er nu nog 507.000 over. Welkom bij de Kamara's stortte deze week definitief in. Slechts 545.000 mensen namen nog de moeite te kijken hoe BN'ers worstelen met 'Afrikaanse' gewoonten en dat is bijzonder weinig voor een zaterdagavondprogramma.

Gelukkig keek acteur Louis Talpe wel met veel plezier naar zichzelf in Verliefd op Ibiza.

Meer over