Kijkcijfers maandag 6 mei 2024

De TV van gisteren: Mr. Frank Visser-kijkers gaan los over kibbelende buren

7 mei 2024 09:10 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NLZiet
Zelfs als je je buren flink dwarszit, moet je behoorlijk ver gaan om een contactverbod opgelegd te krijgen. Toch is dat precies wat er maandagavond gebeurde in Mr. Frank Visser Doet Uitspraak, zo zagen 893.000 kijkers.

Het bleef dan ook nog lang onrustig in Wijchen en omgeving.

Mr. Frank Visser Doet Uitspraak

Viktor Brand vertrok maandagavond naar Wijchen in de veronderstelling dat hij zou belanden in een typische burenruzie over geluids- en stankklachten. Maar niets bleek minder waar. De strijd tussen de buren Mariëlle en Michel enerzijds, en Hans en Els anderzijds, was al zo verhit dat ze elkaar beschuldigden van bedreigingen en zelfs psychologische mishandeling van kinderen.

Wie er gelijk had, en dan vooral in het geschil over de stank van de kachel, zullen we nooit weten. De vervanger van Mr. Frank Visser, Mr. Bart Beauving, besloot er weinig woorden aan vuil te maken en legde de buren een contactverbod op in de hoop wat rust te brengen in het dorpje. Daarnaast mogen de buren nog maar maximaal tien keer per jaar hun kachel aansteken.

Kopen Zonder Kijken

Terwijl de kijkers van Mr. Frank Visser Doet Uitspraak dus werden geconfronteerd met veel gedoe, stroomden bij de kijkers van Kopen Zonder Kijken de tranen rijkelijk. 1,1 miljoen kijkers werden geraakt door het aangrijpende verhaal van Ferdos en Mou, die al bijna drieënhalf jaar tevergeefs proberen ouders te worden en daardoor vastzitten in een soort van stilstand in hun leven. Pijnlijk, zo vond ook Alex van Keulen, die zijn tranen in deze aflevering flink liet stromen.

Hunted into the Wild VIPS

Bij het horen van de namen Sander en Jordy Huisman, denken mensen mogelijk aan twee dingen: Kris Kross Amsterdam en De Verraders. Hoewel hun deelname aan het laatstgenoemde programma alweer een tijdje geleden was, hebben ze destijds behoorlijk wat reacties opgeroepen. Nu, bij Hunted into the Wild VIPS, stellen ze opnieuw niet teleur, zo bleek maandagavond maar weer. De.573.000 kijkers verbaasden zich namelijk zowel over hun stemvolume als over het feit dat ze de telefoonnummers van hun mededeelnemers wisten te lekken. 


Renze

Nu vraag je je af: gebeurde er niet nog meer dan Mr. Frank Visser Doet Uitspraak, Hunted into the Wild VIPS en Kopen Zonder Kijken? Zeker wel. Zo trok Radar de aandacht van 748.000 kijkers, begon het nieuwe seizoen van Plakshot met 141.000 kijkers, en scoorde Vandaag Inside rond 21:30 uur het goud met 980.000 kijkers. Dat is aanzienlijk meer dan de start van Renze, waar 554.000 mensen naar keken. Sophie & Jeroen trok verder 688.000 en Op1 kwam uit op 449.000 kijkers.

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over