Nederlandse hockeydames veel bekeken en besproken

Gisteravond speelde de Nederlandse hockeydames de halve finale van het EK tegen Engeland. Ondanks de vele aanmoedigingen zonder veel succes.

916.000 mensen keken gisteravond naar de spannende hockeywedstrijd tussen Nederland en Engeland. Helaas behaalden de dames de finale niet. Na een gelijkspel was het tijd voor de shootouts.

Eva de Goede

Eva de Goede (foto midden) schoot twee keer mis, waardoor het Engelse team won. Aan Nu.nl liet zij weten dat zij en haar team hebben gefaald: “We waren duidelijk de beste, beter dan iedereen. Maar we verzuimden om het af te maken. Dat is onze eigen schuld."

De Slimste Mens

De Slimste Mens weet de geweldige kijkcijfers van afgelopen week vast te houden. Gisteravond namen Lucky Fonz III, Ivo de Wijs en Pieter Derks het tegen elkaar op. Laatstgenoemde won alweer de aflevering, dat betekent dat Charly Luske het nog zwaar gaat krijgen tijdens de finaleweek volgende week.

Praatcijfers

De hockeydames deden het ook goed op Twitter. Veel Twitteraars lieten weten dat ze de wedstrijd aan het kijken waren, hoewel de meeste mannen de tv enkel hadden aangezet voor de knappe vrouwen. Toch zaten anderen ook gefascineerd te kijken naar het spelletje:

Reageren