Kijkcijfers dinsdag 16 april 2024

De TV van gisteren: De net geopereerde Johan Derksen zat toch bij VI en trok 965.000 kijkers

17 april 2024 09:20 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© ANP
Johan Derksen zou dinsdag helemaal niet bij VI aanschuiven omdat hij die dag onder het mes ging wegens een liesbreuk. Maar de 75-jarige snor is niet klein te krijgen en zat gewoon op zijn vaste plek.

Op maandag verklaarde Derksen nog dat het wellicht wat maniakaal zou zijn om de dag van de operatie al weer op televisie te verschijnen, maar de ingreep verliep zo soepeltjes: 'sneetje erin, netje erop', dat hij zich toch maar weer van Grollo naar Hilversum had laten rijden om zich tijdens de Vandaag Inside-uitzending als vanouds druk te maken over zaken als Groningen, Wilders en natuurlijk Wilfred Genee. 

Bed & Breakfast

Het was alweer de laatste uitzending van het seizoen van Bed & Breakfast op NPO1. En daarin stal B&B-eigenaar Lies de show. Zij ouwehoerde vijf kwartier in het uur dolenthousiast over werkelijk alles. Echtgenoot Nico kwam er never nooit niet tussen. 

Oplichters Aangepakt

Waar het met Joris Linssen en zijn programma Out of Office nog slechter gesteld was dan de afgelopen weken (213.000 kijkers op NPO1) ging het helemaal prima met Kees van der Spek en de start van een nieuw seizoen van zijn hitshow Oplichters Aangepakt. In de eerste aflevering nam hij een boef te grazen die opvallend genoeg een foto van Rob Geus gebruikte voor het plegen van datingfraude. Kijkers waren blij dat Kees terug is want hij trok een prachtige 618.000 kijkers op RTL5. Nog mooier voor de presentator is dat hij zelfs het programma Daar Gaan Ze Weer (612.000 kijkers) op de hoofdzender RTL4 versloeg. 

Meer over