Kijkcijfers donderdag 8 september 2022

De TV van gisteren: Lubach voor het eerst weer boven miljoen met nieuw seizoen De Avondshow

9 september 2022 10:15 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© Merlijn Doomernik
De Avondshow met Arjen Lubach is terug, maar scoorde deze eerste week nog niet boven het miljoen, zoals de show voorheen wel deed. Daar kwam donderdagavond verandering in: 1.046.000 kijkers schakelden naar Lubach op NPO 1.

"We beginnen met verdrietig nieuws. We hebben geen gast vanavond, want aan het begin van de avond hoorden we helaas dat ze is overleden", begon Lubach zijn show. En dat was eigenlijk het enige wat hij te melden had over de overleden Queen. Verder ging het onder meer wel uitgebreid over de NS-staking. Ondanks de stijging in kijkcijfers, zijn sommige kijkers nog niet helemaal overtuigd van De Avondshow met Lubach... 

Queen Elizabeth voor en na

In andere actualiteitenprogramma's als Jinek op RTL 4 (612.000 kijkers) en Op1 (712.000 kijkers) stond de tv-avond wél volledig in het teken van koningin Elizabeth II. Ook het Achtuurjournaal (2.348.000 kijkers) natuurlijk. Het Half Acht Nieuws op RTL 4 (1.161.000 kijkers) was nog maar net begonnen, of het bericht kwam binnen dat de Queen was overleden. Paniek in de studio, want er werd nét een item gestart dat nog niet was ingespeeld op haar dood. Op1 had wat meer tijd qua voorbereiding. Er zat een bont gezelschap aan koningshuisdeskundigen aan tafel, maar dat leverde volgens kijkers een niet al te goed gesprek op. Eerder een 'kippenhok'.  

Beste Zangers

De tv-programmering werd enigszins aangepast door het overlijden van de Queen, maar Beste Zangers ging gelukkig voor de fans gewoon door op NPO 1. 1.021.000 kijkers zagen Jaap Reesema in tranen. De deelnemers zongen deze aflevering zijn nummers. Vooral Claudia de Breij maakte indruk. 

Meer over