Openingsceremonie Olympisce Spelen: 3,4 miljoen

De Olympische Winterspelen zijn geopend en 3,4 miljoen mensen zagen het. Zij zagen een mooie maar geen spectaculaire show.

De Russische geschiedenis kwam voorbij, de Olympische vlam werd op een mooie manier aangestoken en het vuurwerk was prima in orde. Er werd ook pittig veel getwitterd over de opening.

Er ging ook iets mis, tijdens de ceremonie in Sotsji opende een van de Olympische ringen niet. De ring bleef een ster. Hopelijk leverde dat de makers geen enkeltje Siberië op. Het zorgde in ieder geval voor het nodige leedvermaak.

3,4 miljoen is een behoorlijk pittige score voor een opening. De veel spectaculairdere ceremonie van de Zomerspelen twee jaar geleden in Londen trok op primetime slechts 2,8 miljoen kijkers. Onbegrijpelijk weinig bij nader inzien.

Journaal

Na de Openingsceremonie waren het Journaal van 20.00 uur en Goede Tijden Slechte Tijden de best bekeken programma's met respectievelijk bijna 3,4 miljoen en 2,1 miljoen. The battles bij The Voice Kids trokken 2,1 miljoen kijkers.

Utopia

RTL Late Night met gastpresentator Peter van der Vorst scoorde prima (1,1 miljoen), Utopia deed het iets minder dan de vorige dagen met 823.000.

 

Reageren