Kijkcijfers dinsdag 29 november 2022

De TV van gisteren: Oranje trekt 'weinig' kijkers

30 november 2022 08:54 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© ANP
Het laatste groepsduel van het Nederlands elftal tegen Qatar werd niet geweldig bekeken. 3,8 miljoen mensen zagen Oranje winnen en daarmee is deze wedstrijd het minst bekeken duel van het Nederlands elftal op een EK of een WK deze eeuw.

Normaal gesproken scoort iedere wedstrijd van Oranje meer dan 5 miljoen kijkers, maar dat is het elftal van bondscoach Louis van Gaal dit WK nog niet gelukt. De eerste twee groepswedstrijden waren goed voor gemiddeld 4,3 miljoen kijkers.

Kritiek

Ondanks het mindere kijkersaantal won Oranje met 2-0 en plaatste het zich voor de achtste finales waarin het zaterdag tegen de Verenigde Staten speelt. Misschien dat er dan meer mensen voor de buis gaan zitten. Over het spel van de Nederlandse voetballers is intussen nog maar weinig tevredenheid over het vertoonde spel te bekennen. 

Binnenstebuiten

Ondanks de wat mindere kijkcijfers, heerst het WK voetbal natuurlijk nog wel in de kijkcijfer-top. De nabeschouwing van Nederland tegen Qatar trok 2,4 miljoen kijkers en de avondwedstrijd van Iran tegen de Verenigde Staten was goed voor 1,8 miljoen kijkers. Het best bekeken amusementsprogramma was RTL Boulevard met 92.000 kijkers, Binnenstebuiten deed het prima met 889.000 kijkers. En daar ging het over alles behalve voetbal. 

Meer over