Oudjaar 2013: Top 2000 populairder dan ooit

Nederland ging met een lach en een lied 2013 uit: de Top 2000 en cabaretier Theo Maassen scoorden hoog in de Televizier Praatcijfers. 

De kijkcijfers lieten uren op zich wachten, maar ze zijn nu binnen. Zie onderaan voor een update!

In de aanloop naar oudjaar werd gevreesd dat Theo Maassen voor nogal wat discussie zou zorgen: de cabaretier uit Eindhoven is niet de gezelligste grappenmaker van Nederland en om daar nu het jaar mee uit te gaan... Veel tv-kijkers hadden er vooraf geen zin in.

Op de avond zelf was daar op Twitter een stuk minder van te merken. Misschien omdat de ene helft van Nederland naar Ik Hou van Holland op RTL 4 zat te kijken en de andere helft naar de Oudejaarsconferance op Nederland 1? De meeste kijkers vonden Theo Maassen (tip voor alle Twitteraars: met dubbel 'S' in de naam) met zijn show Einde Oefening fantastisch. De ene na de andere grap werd dan ook op Twitter herhaald. 

En aan het einde werd er kwistig gestrooid met complimenten

Maar eerlijk is eerlijk: er waren ook haters en hier en daar werd gevraagd om een andere cabaretier van dienst voor de oudejaarsconference van 2014:

Kijkers die gisteravond een feestje hadden en deze ochtend Theo Maassen wilden, zochten te vergeefs op Uitzending Gemist. 

Dat probleem is nu opgelost; de eerste (en zoals hijzelf zegt: de allerlaatste) oudejaarsconference van Theo Maassen staat inmiddels wel op Uitzending Gemist.

Top 2000

Nederland gaat het liefst lachend of zingend het jaar uit, dat is altijd zo. Het is de Top 2000 waar mensen op oudjaarsavond het meest over twitterden. Veel luisteraars genoten van de klassieke songs op de radio, maar ook het tv-programma Top 2000 a Gogo met Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis scoorde goed. 

De echte fans - en dat zijn er veel! - balen dat het er weer opzit. Ze hebben het over afkicken en terugluisteren. 

Voor de liefhebbers die het niet weten: vandaag is nog de speciale afkickdag en de plaatjes die voorbij komen worden op waarde geschat:

Update! Kijkcijfers oud & nieuw 2013

Eindelijk, de kijkcijfers zijn binnen. In Hilversum zullen heel wat mensen urenlang zenuwachtig achter hun computer hebben gezeten. En wat blijkt? Het is een uitgemaakte zaak. De meeste thuisblijvers keken gisteravond naar de speciale aflevering van Ik Hou van Holland (ruim 2,2 miljoen). Theo Maassen, die op hetzelfde moment Nederland 1 bespeelde met zijn conference, trok ruim 1,6 miljoen kijkers. Ook heel mooi, maar als je het ziet in wedstrijdtermen: toch 1-0 voor RTL 4 en Linda de Mol. 

Meer over:

Reageren