Kijkcijfers dinsdag 3 oktober 2023

Paardendrama in Urk! maakt kijkers aan het huilen

4 oktober 2023 08:51 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© WDG Photography
Veel kijkers leefden dinsdagavond mee met Mathilde in Urk! op SBS 6. Ze moest haar paard Wizard wegbrengen omdat ze de dierenartskosten niet meer op kon brengen. En dat leverde een hele begrijpelijke hysterische huilbui op.

Paard Wizard had zoveel gezondheidsproblemen dat Mathilde het financieel niet meer kon rooien. En dus werd Wizard ingeladen en weggebracht naar ‘Paardzoektbaas’ waar hij hopelijk een nieuwe eigenaar vindt. Zo niet, dan wacht de paardenslager. Mathilde kon het afscheid niet aan en werd getroost door tweelingzus Gerda die tampons gebruikte om de uitgelopen make-up van Mathilde te fatsoeneren. De 680.000 kijkers thuis huilden mee. 

Van Onschatbare Waarde

In Van Onschatbare Waarde ging het flink los en vlogen de duizendjes over tafel. Hoogtepunt was een schilderij waarvoor alle experts bereid waren diep in de buidel te tasten. Het programma trok iets meer dan 1 miljoen kijkers. 

Verkoopster Klaartje had als bodemprijs 32.000 euro maar wist met knap en overtuigend onderhandelwerk 35.000 euro uit expert Bas te persen. 

GoedNieuws Vandaag

Het nieuwe SBS-programma GoedNieuws Vandaag startte maandag al niet lekker met 185.000 kijkers en op dag 2 keken schakelden er nog minder mensen in op het positieve nieuws. Er waren nog 158.000 kijkers over. PSV - Sevilla was de primetime winnaar met 1.2 miljoen kijkers. 

Khalid & Sophie

Bij Khalid & Sophie (537.000 kijkers) ging het over zij-instromers die het basisonderwijs ingaan vanuit een totaal ander beroep. Een van de nieuwe onderwijzers droeg een imposante baard en twitteraar Mies had naar aanleiding daarvan een advies aan alle mannen. 

Meer over