Prinsengrachtconcert populair op de zaterdagavond

De Avro bestaat 90 jaar en de Amsterdamse grachten alweer 400 jaar. Hoog tijd voor een feestje dus, en dat maakte het Prinsengrachtconcert ervan.

Het festijn had voor het eerst sinds jaren te kampen met regenbuien, maar dat mocht de pret niet drukken. Dirigent Antonio Pappano wist er alsnog een feestje van te maken met het Koninklijk Concertgebouw Orkest. 919.000 liefhebbers hadden geen last van de regen, zij volgden het feestje lekker thuis op de bank.

Het Kinderprinsengrachtconcert deed het overigens beduidend minder goed: slechts 198.000 jongeren keken naar de registratie hiervan.

Koefnoen Creatief met Archief

Gisteravond waren Paul Groot en Owen Schumacher voor de laatste keer Creatief met Archief. Deze keer stonden de sketches rondom het thema 'eten & drinken' centraal. Die vielen in de smaak bij 776.000 kijkers. Volgende week start er een nieuw seizoen Koefnoen. Ook dat belooft een feestje te worden: het is namelijk de 100ste aflevering van het programma.

Praatcijfers: Oorverdovend

Het was een Oorverdovend gekakel op Twitter gisteravond. De theatershow van Javier Guzman werd veelbesproken op het sociale medium. Guzman kreeg enkel staande ovaties:

Reageren