Prinsjesdag-programma's NOS massaal bekeken

De Miljoenennota was natuurlijk alweer van te voren uitgelekt, maar dat mocht de pret niet drukken. Er werd massaal gekeken naar de eerste Troonrede van koning Willem-Alexander.

Naar het verslag van Prinsjesdag in de middag (met natuurlijk de hoedjesparade) keken 1.450.000 mensen. Dat is meer dan vorig jaar, toen waren er 1.042.000 belangstellenden. Het allereerste Prinsjesdag Debat van de NOS was met 1.201.000 kijkers ook populair. De samenvatting van de hele dag werd nog eens door 772.000 mensen bekeken.

FOX

De zender FOX werd op 19 augustus met veel bombarie gelanceerd, maar de kijkcijfers stellen inmiddels vrijwel niets meer voor. Naar de dagprogrammering kijkt bijna niemand. Ook FOX Voetbal, met Toine van Peperstraten, zakt steeds verder weg: gisteren keken er slechts 11.000 mensen. Best bekeken was de film Untraceable met 63.000 kijkers.

Praatcijfers: Galatasaray - Real Madrid

De UEFA Champions League wedstrijd Galatasaray - Real Madrid werd niet alleen goed bekeken met 1.424.000 kijkers, de wedstrijd werd ook veelbesproken. Niet zo gek: de Turkse club van Wesley Sneijder, Galatasaray, verloor genadeloos van Real Madrid met 1-6.

Reageren