Kijkcijfers woensdag 21 juni

De TV van gisteren: Rick Brandsteder verovert de harten van Het Perfecte Plaatje-publiek

22 juni 2023 07:45 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Videoland
Pas over een week vindt de finale plaats van Het Perfecte Plaatje op Reis, maar de kijkers hebben nu al duidelijk een voorkeur. Twitter gaat met name los over Rick Brandsteder.

Het is dus maar goed dat hij door is naar de finale van Het Perfecte Plaatje op Reis 2023.

Het Perfecte Plaatje op Reis

Voordat die beslissing echter viel, moesten Rick, Leonie ter Braak en Numidia el Morabet gisteravond tot tweemaal toe hun beste beentje voorzetten. De drie amateurfotografen kregen namelijk de opdracht om een documentairefoto te maken die de 'Ubuntu'-filosofie in beeld bracht en om een onlangs getrouwd koppel zo goed mogelijk te portretteren. De 776.000 kijkers zagen uiteindelijk hoe Numidia aan het kortste eind trok: de zangeres moest vlak voor de grote finale haar koffers pakken.

Voor veel kijkers is dit echter geen probleem. Zij steken op social media hun voorkeur voor Rick niet onder stoelen of banken.


Voetbal en Boerderij van Dorst

Het succes van Het Perfecte Plaatje en de voorafgaande quiz Ik Weet Er Alles Van (809.000 kijkers) lijken amper grenzen te kennen, maar toch viel er bij de concurrentie ook nog genoeg te beleven. 331.000 kijkers zagen bijvoorbeeld hoe jong Oranje duidelijk nog even moest inkomen op het EK Voetbal. De ploeg van Erwin van de Looi hield het in hun eerste wedstrijd op een gelijkspel tegen jong België. Verder had Raven van Dorst deze week Bram Krikke en een erg openhartige en S10 te gast. Die uitzending van Boerderij van Dorst was goed voor 339.000 kijkers.

De Droom van de Jeugd

Als er één zender zich dan toch nog enigszins zorgen moet maken, is dat NPO1. Het is niet zo dat ze in vergelijking met de eerder genoemde programma's veel minder scoren, maar toch is er wel een daling op te merken. Zo'n drie weken geleden ging De Droom van de Jeugd van start met een redelijke 577.000 kijkers. De derde aflevering bleek woensdagavond steken op een 482.000 kijkers. Later op de avond werd dat - gelukkig voor de zender - nog iets goed gemaakt. Het Mooiste Meisje van de Klas trok 615.000 kijkers. Op1 sloot de avond af met 468.000 kijkers.

Andere talkshows

De andere talkshows schommelen daar een beetje omheen. Marcel & Gijs wisten 493.000 kijkers te boeien en bij Jinek kunnen ze wederom aan de taart. Zij sloot de al net zo succesvolle avond van RTL4 af met 705.000 kijkers. Ze was daarmee het zesde best bekeken programma van de dag.

Meer over