RTL Late Night verslaat Pauw & Witteman voor het eerst

Humberto Tan heeft reden voor een klein feestje: RTL Late Night heeft de één miljoen grens overschreden én voor het eerst beter gescoord dan concurrent Pauw & Witteman. 

Maar liefst 1.2 miljoen mensen keken naar het gesprek dat Humberto had met onder meer John de Mol en vader en zoon Jeroen en Martijn Krabbé. 

Nederland 1 in de min

Deze score bezorgt Tan de vierde plaats in de kijkcijfer top tien. Jeroen Pauw en Paul Wittema moeten genoegen nemen met de negende plaats. Sowieso had Nederland 1 een mindere avond. Alleen het 20.00 Uur Journaal wist een plekje in de top drie te veroveren. Doorgaans uitstekend scorende shows als Witse  en Vermist konden niet opboksen tegen het geweld van The Voice Of Holland.

Tim Hofman maakt het niet beter

Tim Hofman gaf gister tekst en uitleg over zijn vermeende comingout bij mediaprogramma De Kunst Van Het Maken. Helaas voor presentatrice Claudia de Breij leverde de controverse rond de geaardheid van het BNN-gezicht amper extra kijkers op. 273.000 mensen zagen hoe Hofman vertelde dat zijn mannenzoen zorgvuldig in scene was gezet, een week eerder keken 252.000.

Praatcijfers

Het zal niemand verbazen dat de meeste tweets gisteravond voor The Voice waren. Bijna 11.000 berichten werden er verstuurd over de derde auditieaflevering, die ook qua kijkcijfers de avond won. Vooral de opmerkelijke auditie van Coosje Smid, de dochter van Ernst Daniël, maakte veel tongen los. Niet eerder kwamen maar liefst drie coaches uit hun stoel om bij het podium naar een auditant te luisteren. Alleen Trijntje Oosterhuis hoorde Coosje's versie van de Sting klassieker Fields Of Gold, maar haar enthousiasme was er niet minder door.

Dat werd gedeeld door meer bekende Nederlanders die zelfs al een voorzichtige voorspelling over Coosjes kansen deden.

 

 

Reageren