Kijkcijfers maandag 3 juni

De TV van gisteren: Ruben Nicolai doet succes GTST ondanks goede kijkcijfers net niet vergeten

4 juni 2024 09:10 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Videoland
Inmiddels is het een echte zomertraditie: als Goede Tijden, Slechte Tijden met zomerstop gaat, neemt Ruben Nicolai het stokje over met Ik Weet Er Alles Van. Maandagavond was het dan weer zover, dus de vraag is: hoe zit het met de kijkcijfers?

Laten we het zo zeggen: Ruben hoeft zich zeker nergens voor te schamen.

Lees ook: GTST-acteurs Erik de Vogel en Noa Jacobus reageren op cliffhanger 

Ik Weet Er Alles Van

Als je er even over nadenkt, staat Ruben Nicolai dit jaar voor een wel heel lastige uitdaging. Goede Tijden, Slechte Tijden heeft namelijk - volgens Peter van der Vorst - qua marktaandeel het 'hoogst scorende' seizoen in zes jaar tijd achter de rug. Tja, zie dat dan maar eens te evenaren met Ik Weet Er Alles Van, een 'simpel' quizprogramma waarin alles draait om het hebben van een flinke dosis algemene kennis een goede pokerface. Ruben en RTL hebben echter geen reden tot paniek: maandag zagen best wel wat mensen hoe deelnemer Loyd naar huis mocht met maar liefst 950 euro: 835.000 om precies te zijn.

Op de Spoed

Ruben Nicolai is op dit moment waarschijnlijk niet de enige die al billenknijpend de kijkcijfers afwacht. Gisteren begon namelijk ook Op de Spoed op NPO1, waarin Gor Khatchikyan mensen volgt op de spoedeisende hulp (SEH) van het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem. Hoewel dit concept misschien niet enorm vernieuwend is, viel het programma goed in de smaak. Veel van de 763.000 kijkers lieten online weten onder de indruk te zijn van de aangrijpende momenten uit de reeks. Mr. Frank Visser Doet Uitspraak: Hoe Is Het Nu Met?

Deze maandagavond zal zeker niet als 'saai' de geschiedenis ingaan. Zo keken 606.000 mensen nog naar een nieuwe aflevering van Voor Hetzelfde Geld, terwijl 498.000 anderen juist genoten van een herhaling van Floortje terug naar het Einde van de Wereld. En dan waren er nog De Oranjezomer (1 miljoen) en Mr. Frank Visser Doet Uitspraak: Hoe Is Het Nu Met?. 783.000 kijkers zagen hoe Viktor Brand terugkeerde naar Corry in Capelle aan den IJssel om erachter te komen of zij nog steeds last had van haar kettingrokende buurvrouw Yolanda.

Het antwoord gaan we je (nog) niet geven. Dat hoor je in de video hieronder!

*De genoemde kijkcijfers zijn afkomstig van Tina Nijkamp, zij deelt dagelijks lineaire kijkcijferdata op haar Instagram-pagina @tinanijkamp.

Meer over