Kijkcijfers vrijdag 7 december 2018

De TV van gisteren: ruim 1,3 miljoen kijkers voor nieuw seizoen Flikken Maastricht

8 December 2018 08:14 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© AVROTROS
Het dertiende seizoen van Flikken Maastricht trapte vrijdagavond met 1,36 miljoen kijkers goed af. Er wordt gemengd gereageerd op de aflevering.

Waar de een het een supermooie start vindt, oordeelt de ander dat Eva's verhaallijn nu wel erg ongeloofwaardig wordt: 

The Voice 

The voice of Holland scoorde primetime het hoogst en deed het met dik 2 miljoen kijkers nog beter dan het achtuurjournaal (1,99 miljoen kijkers). Van prachtige optredens en Lil' Kleine die iemand weer belooft een ster te maken tot Wendy die per ongeluk iemand vol op z'n neus sloeg: Twitter ging weer los. 

 

Erica op reis

Verder blijft 2 voor 12 (NPO 2), de nostalgische spelshow onder presentatie van Astrid Joosten, het primetime op de vrijdagavond goed doen met bijna 1,1 miljoen kijkers. Ook Erica Terpstra wist ruim 1,02 miljoen kijkers te bekoren met Erica op reis op NPO 1, waarin ze naar Taiwan reisde.  

GTST

Op de vroege vrijdagavond scoorde vooral DWDD hoog met 1,37 miljoen kijkers. Matthijs had onder anderen Epke Zonderland en drie herseninfarct-patiënten, waaronder een voormalig bandlid van Anouk, te gast. De vroege tv-avond leverde ook GTST (ruim 1,13 miljoen kijkers), Gesprek met de minister-president (ruim 1,1 miljoen kijkers) en First Dates (391.000 kijkers) een plek in de kijkcijfer top 25 op.  

Pauw

Op de late avond schakelde maar liefst 1,04 kijkers naar Studio Sport Eredivise op NPO 1. Bij hoge uitzondering waren er twee duels op vrijdag: PSV - Excelsior en Fortuna Sittard - AZ. Verder waren het Jeroen Pauw en Twan Huys die 's avonds laat de meeste kijkers trokken. 968.000 mensen schakelden naar Pauw op NPO 1, 791.000 naar RTL Late Night met Twan Huys op RTL 4. 

Meer over