Kijkcijfers donderdag 7 maart

De TV van gisteren: Jamai Loman en jonge 'secret singer' emotioneren in seizoensopener Secret Duets

8 maart 2024 09:00 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Videoland

RTL kan na weken van teleurstelling door Doet-ie ’t of Doet-ie ‘t Niet weer enigszins opgelucht ademhalen. De eerste aflevering van Secret Duets – met daarin onder meer een prachtig duet van Jamai Loman en zijn 'secret singer' – wist donderdag met 799.000 kijkers een redelijke score neer te zetten.

De cijfers zijn misschien niet te vergelijken met shows als The Masked Singer en Holland’s Got Talent, maar zijn wel naar verwachting: vorig jaar trok de eerste aflevering van Secret Duets 624.000 kijkers, in 2022 bleven er 696.000 kijkers hangen.

Lees ook: Met zoveel kijkers sloot Doet-ie ’t of Doet-ie ’t Niet af 

Secret Duets

Hoewel het in Secret Duets vooral draait om de vier bekende zangers die allemaal een duet zingen met een mysterieuze BN’er, sluit Jamai Loman ook altijd af met een muzikaal optreden. Hij weet dan zelf – voor zover wij weten – ook niet met wie, maar deze week wist hij dat wel redelijk snel te raden. Hij bleek namelijk samen met de jonge maar zeer talentvolle Emma Kok het emotionele Door de Wind van Sanne Hans te vertolken. 

Dit Was Het Nieuws

Een programma valt of staat vaak met de kijkcijfers van het programma ervoor. Als één titel dat donderdag aan den lijve heeft ondervonden, is het Dit Was het Nieuws wel. Door de tegenvallende resultaten van Project Dans (met slechts 380.000 kijkers) trok de nieuwsshow van Peter Pannekoek, Harm Edens en Jan Jaap van der Wal ook zo'n 300.000 kijkers minder dan gebruikelijk en komt het nu uit op 700.000 kijkers.

Ajax

Voor de sportliefhebbers viel er ook genoeg te beleven. Zo zapten alleen al 875.000 kijkers naar Veronica om te ‘genieten’ van de match tussen Ajax en Aston Villa. Van tevoren schreven we dat het een zware strijd zou worden voor de Ajacieden, aangezien het de Engelsen de laatste tijd al behoorlijk voor de wind ging onder leiding van hun trainer Unai Emery. Maar toch hielden de Amsterdammers zich staande: het duel eindigde in 0-0. Rond diezelfde tijd keken er overigens ook nog 785.000 mensen naar Het WK Allround & Sprint op NPO1. Primetime op NPO3 had schaatsen 580.000 kijkers.

Het Roer Om

En tot slot luidt nog de vraag: wat heeft SBS6 gedaan? Nou, nog vrij redelijke zaken. 6767.000 kijkers zagen Jeroen en Daisy in Het Roer Om, die besloten om hun vertrouwde leventje in het Drentse Gieten vaarwel te zeggen. Samen met hun drie jonge kinderen reisden ze dan ook per camper het avontuur tegemoet. Daarna keken er 947.00 mensen naar een Vandaag Inside zonder Johan Derksen. Hij werd vanwege ziekte vanwege door Rutger Castricum.

*De genoemde kijkcijfers zijn afkomstig van Tina Nijkamp, zij deelt dagelijks lineaire kijkcijferdata op haar Instagrampagina @tinanijkamp.  

Meer over