Slot Verliefd op Ibiza zorgt voor kleine kijkcijferopleving

15 December 2013 09:01 | kijkcijfers | Door Televizier

Te laat en te weinig, maar toch: het slot van Verliefd op Ibiza zorgde voor een kleine opleving in de kijkcijfers. De concurrentie op RTL 4 en Nederland 1 had er verder weinig last van. 

Als Verliefd op Ibiza deze hoeveelheid kijkers op NET 5 had getrokken, dan was moederbedrijf SBS misschien een beetje tevreden geweest. Maar 474.000 kijkers om 20.00 uur op SBS 6? Veel te weinig om de concurrentie de loef af te steken. Ter vergelijking: op datzelfde moment trok de gezellige talentenjacht Holland's Got Talent op RTL 4 maar liefst 1.868.000 kijkers.

Slot Verliefd op Ibiza

Het hele seizoen bleek al dat te weinig mensen op zaterdagavond zin hadden in drama op een zonnig partyeiland. Dat er gisteren toch bijna een half miljoen mensen keken (veel meer dan het dieptepunt vorige week) had ook te maken met het bijzondere slot van het eerste seizoen. Kijkers mochten zelf het einde bepalen. 

In het ene scenario koos Suus voor dj Lo en leefden ze nog lang en gelukkig. In het andere scenario nam Suus afscheid van Ibiza en keerde ze terug naar Nederland. De fans mochten stemmen en kozen voor het romantische einde, dus dat Suus samen met dj Lo eindigde.

Op Twitter werd de uitzending vaak besproken, zodat Verliefd op Ibiza in de Televizier Praatcijfers op de tweede plek terecht kwam (en een lage 24ste plek als het om de kijkcijfers gaat).

Kijkers die nu nog zin hebben in het einde dat niet is uitgezonden, kunnen overigens hier terecht:

Nederland 1: Animal Crackers en De kwis

Terwijl SBS 6 gisteravond doormodderde, met ook al lage kijkcijfers voor de realityserie Welkom bij de Kamara's (606.000 kijkers voor de grote onthulling dat het allemaal maar een grap was) en RTL 4 weer eens een topscore in de wacht sleepte, deed Nederland 1 het goed.

De spannende serie Overspel kon de miljoen niet meer toppen, maar zowel André  van Duin (met Animal Crackers) als de cabaretiers van De kwis eindigden op ruim 1,4 miljoen kijkers. 

Ook dankzij de kickstart van het vertrouwde Het Journaal (20.00 uur), dat goed was voor ruim 1,9 miljoen kijkers (en eenvoudigweg de onbetwiste nummer 1 als het om kijkcijfers gaat).

Meer over