Sta Op Tegen Kanker trekt 930.000 kijkers

20 november 2014 08:44 | kijkcijfers | Door Televizier

© Michel Schnater/Avrotros

De benefietavond voor het KWF Kankerfonds gepresenteerd door Lucille Werner en Frits Sissing haalde ruim 30.000 nieuwe donateurs binnen.

In Sta Op Tegen Kanker vertelden bekende en onbekende Nederlanders hoe zij zijn getroffen door de ziekte. Er waren optredens en Lucille en Frits lieten zichzelf tevoren 24 uur in een telefooncel op laten opsluiten om meer aandacht te genereren voor het programma. Veel Twitteraars vonden het een emotionele avond.

De Wereld Draait Door

Het best scorende programma op primetime was Tussen Kunst en Kitsch met bijna 1,9 miljoen kijkers, gevolgd door De Wereld Draait Door met 1,4 miljoen. In DWDD werd de NS Publieksprijs uitgereikt en die werd gewonnen door het boek Kieft van Michel van Egmond. Onderdeel van de prijs was een abonnement voor de eersteklas, en die kon de nog steeds blutte Wim Kieft goed gebruiken.

Meeuwis & De Mol Maken Vrienden

Meeuwis & De Mol Maken Vrienden gingen Guus en Johnny langs bij een werkproject voor jongeren met een verstandsbeperking. Gesneden koek voor Johnny, maar Guus bracht het er ook aardig vanaf. 1,4 miljoen mensen keken en genoten.

Meer over