Kijkcijfers zaterdag 26 augustus 2023

De TV van gisteren: start Denkend aan Holland verslaat slot B&B Vol Liefde

27 augustus 2023 09:00 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© Viviënne de Rop/MAX
Zelfs hét kijkcijferkanon van de zomer is niet opgewassen tegen André van Duin en Janny van der Heijden. De aftrap van het vijfde seizoen van Denkend aan Holland op NPO 1 wint het van het seizoensslot van B&B Vol Liefde op RTL 4.

De vijfde reeks Denkend aan Holland gaat over de Gelderse IJssel. Het olijke duo stapte op in Zutphen en af in Arnhem, waar ze samen met burgemeester Marcouch de Eusebiuskerk beklommen. De grappen van André, de dynamiek met Janny en hun gestuntel met een fiets is puur genieten voor kijkers.  

B&B Vol Liefde

Na 36 afleveringen vol ongemakkelijke gesprekken, voorzichtige kriebels en gedans, is het over met de B&B-pret. 1.067.000 kijkers schakelen naar RTL 4 om de laatste aflevering van het derde seizoen B&B Vol Liefde te zien. Let op als je nog niet hebt gekeken, want hier volgt één spoiler alert: kijkers smelten van Paul die Debbie om verkering vraagt. Hoe het nu, een paar maanden later, met alle kandidaten gaat? Vanavond is om 20.00 uur B&B Vol Liefde: De Reünie te zien op RTL 4. 

The Talent Scouts

Ook The Talent Scouts is tot een einde gekomen en heeft zijn eerste winnaar. De kijkcijfers zijn rampzalig. De finale van de talentenjacht die wordt bestempeld als The Voice 2.0 trekt slechts 273.000 kijkers naar SBS6. De enkeling die kijkt is lyrisch over de zangkunsten en ook wel te spreken over Kalvijn als presentator. 

Formule 1 in Zandvoort

De vakantie zit erop voor de Formule 1-coureurs. De Dutch Grand Prix in Zandvoort is begonnen en iedereen kan meekijken, want de race is naast Viaplay ook gewoon live te volgen op tv. De NOS verzorgt het hele weekend live verslag van de Formule 1 in Zandvoort. NPO 1 scoort zaterdag 632.000 kijkers voor de kwalificatie. Vanmiddag om 14.10 uur start de pre-raceshow met het Wilhelmus verzorgd door André Rieu. Om 15.00 uur start de race. 

Theo Maassen: Onbekend Terrein

Vóór Denkend aan Holland, trekt de registratie van de onemanshow van Theo Maassen 754.000 op NPO 1. Kijkers smullen van de cabaretier, die zondagavond als presentator te zien is van Zomergasten - en van het verrassingsoptreden van Lucille Werner.

Meer over