Succes voor nieuwe misdaadserie Heer & Meester van Omroep Max

12 januari 2014 08:06 | kijkcijfers | Door Televizier

Omroep Max mag met Heer & Meester weer een nieuwe hit op de lijst schrijven. Veel kijkers wisten alleen niet hoe ze het hadden. Was dat nou een comedy of een mislukte serie?

Daan Schuurmans, die in de nieuwe misdaadserie Heer & Meester een playboy annex detective speelt, bleef tegenover de kijkcijferkanonnen van RTL 4 goed overeind. De TV Kantine en All You Need Is Love scoorden gisteravond beiden dik 1,9 miljoen kijkers. Probeer daar maar eens tussen te komen.

SBS 6 lukte het niet met een herhaling van de animatiefilm Nemo, Nederland 1 deed het veel beter. Ruim 1,2 miljoen mensen zagen hoe hoofdpersoon Valentijn Bentinck in Heer & Meester verdacht werd van moord. Een hit dus voor Omroep Max, al waren op Twitter nogal wat mensen die precies wisten waar ze nu naar zaten te kijken:

De wat oudere (Omroep Max) kijker weet vast wel hoe je naar Heer & Meester moet kijken. Niet als een harde misdaadserie, maar als een nieuw soort The Saint, die oude tv-serie met Roger Moore. Een lichte mix van misdaad, humor en romantiek dus. Met die bril op was Heer & Meester duidelijk wel genieten:

Ramses

Gisteravond was ook Ramses voor het eerst te zien, de vierdelige mini-serie over Ramses Shaffy, een van de grootste zangers (en levenskunstenaars) van Nederland. Met meer dan 600.000 kijkers een aardig succes voor Nederland 2 en de Avro. Kijkers waren vol lof over hoofdrolspeler Maarten Heijmans.

Niet alleen de hoofdrolspeler, de hele serie werd de hemel in geprezen:

Beau van Erven Dorens, die bekend staat als Ramses-fan, postte eerder al een filmpje:

Schaatsen: EK Alround

Natuurlijk was er op Nederland 1 ook de hele dag schaatsen te zien. De meeste afstanden trokken tussen de 1 en de 1,5 miljoen kijkers. Vooral Ireen Wüst deed het goed en leidt na de eerste dag comfortabel het EK Allround. Vandaag de tweede dag, een mooie opmaat voor de Olympische Spelen. Haar fans hebben er zin in:

Meer over