Kijkcijfers vrijdag 21 september

De TV van gisteren: Talent project begint met miljoen kijkers

22 september 2018 08:46 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© RTL
De nieuwe talentenjacht op RTL 4, die luistert naar de naam The talent project, is zijn eerste seizoen sterk begonnen. Naar de eerste aflevering op vrijdagavond keken ruim één miljoen mensen.
En met dat aantal kijkers moet de show alleen 2 voor 12 van NPO 2 en de nieuwsuitzendingen van RTL 4 en NPO 1 voor zich dulden. In de show worden de talenten gedrild door professionele coaches die op heel verschillende gebieden actief zijn. De bedoeling is dat ze worden klaargestoomd voor een degelijke carrière. Johnny de Mol en Yolanthe Sneijder-Cabau nemen de presentatie voor hun rekening en er zijn liefst veertien coaches aangetrokken om de deelnemers te begeleiden. De meningen op Twitter zijn verdeeld.

Flikken Rotterdam

Het programma waar ook een ruime miljoen mensen naar keek is Flikken Rotterdam. Inmiddels is de serie in seizoen 3 bezig en werd vrijdagavond daar de derde aflevering van uitgezonden. Het seizoen opende met een ruime miljoen kijkers, waarna aflevering 2 wat minder goed werd bekeken (805.000), maar Flikken Rotterdam lijkt zich dus weer te hebben herpakt. Zoals altijd ging het op Twitter met name over hoe realistisch het allemaal in elkaar zit en wisten de kijkers dingetjes te vinden die wellicht beter hadden gekund.

Pauw en RTL Late Night

Het verschil tussen de talkshows Pauw en RTL Late Night met Twan Huys begint ondertussen een beetje sneu te worden. Jeroen Pauw trok vrijdagavond met zijn talkshow 926.000 kijkers, terwijl Twan Huys met zijn RTL Late Night bleek steken op 521.000 kijkers. Bij Pauw was er een spannende discussie aan tafel tussen Peter R. de Vries en advocaat Gerald Roethof, die Jos B. verdedigt.

Meer over